Ketomaa selvä ykkönen Latvian EM-rallissa

Kuva: fiaerc.com

Kuva: fiaerc.com
Kuva: fiaerc.com

Latvian EM-osakilpailu kulki alkupätkien tunnustelun jälkeen täydellisesti Jari Ketomaan tahdissa. Mikkeliläinen voitti kahdeksan rallin 15 erikoiskokeesta. Ketomaa olikin varsin tyytyväinen Ford Fiestan ja uusien DMack-nastarenkaiden kilpailukykyyn.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström kontrolloivat johtopaikkaansa sunnuntain erikoiskokeilla. Ensimmäistä ralliaan yhdessä ajanut kaksikko kasvatti voittomarginaalinsa lopulta 31 sekuntiin.

Tiukimman vastuksen rallin aikana suomalaisvoittajalle tarjosi Peugeotin tehdaskuljettaja Craig Breen. Irlantilaisen jälkeen kolmanneksi nousi Ranskan Francois Delecour, joka jäi Ketomaasta jo 2.47,5 minuuttia.

Jari Ketomaa nousi uudistetun ERC-rallisarjan pistejohtoon voittonsa sekä toisen päivän lenkin kärkipaikasta ansaittujen bonuspisteiden ansiosta.

– Kyseessä oli DMack-renkaalle ensimmäinen merkittävä kansainvälinen rallivoitto. Kilpailun tärkein anti oli kuitenkin se, että tämä toimi hyvänä valmistautumisena kohti ensi viikonlopun Ruotsin MM-rallia, Ketomaa kertasi.

– Arvostan kyllä tämän rallin voiton korkealle ja suorituksemme Lindströmin kanssa oli hyvällä tasolla ensimmäisessä rallissamme. Loppuosalla ajoimme jo järki päässä. Pyrin myös ajamaan rauhallisemmalla ajotyylillä, vaikka yleensä olen tottunut enemmänkin reuhaamaan kuin ajamaan taloudellisia ajolinjoja.

– Olosuhteet olivat vaativat renkaille. Sunnuntaina iltapäivällä ajettiin kaksi pitkää erikoiskoetta toiseen kertaan. Siellä oli sora pahasti näkyvissä ja niinpä renkaat olivat kovilla. Pito ei tuntunut enää kovin hyvältä jälkimmäisellä EK:lla, mutta siellä ajoin yli 12 sekunnin pohja-ajan, Ketomaa iloitsi.

Latvian EM-osakilpailun lopputuloksissa nähtiin kaksi harvinaista seikkaa:

Rallin kuusi nopeinta kilpailijaa edustivat kaikki eri maita: Suomi, Irlanti, Ranska, Tshekki, Latvia ja Liettua. Myös rengasmerkkien välinen kilpailu oli kovaa, kun neljän kärjessä nähtiin kolmen eri valmistajan renkaat: DMack, Michelin ja Pirelli.