Ketomaa keskeytti tekniseen vikaan Ruotsin rallissa

Kuva: Jarno Saari

Jari Ketomaan kamppailu MM-pisteistä päättyi Ruotsin rallin viidennellä erikoiskokeella, kun hänen Fordistaan petti edestä vetoakseli. Ketomaa ajoi erikoiskokeelta pois, mutta hävisi reilusti aikaa.

Viikko sitten Latvian EM-rallin voittanut Ketomaa ajoi perjantain puolivälissä sijalla 11, mutta aivan kärkipään pätkäaikoihin ei mikkeliläinen Fordilla ja DMackin renkailla lumella pystynyt.

– Ajoin lumisella reitillä viidentenä autona, kun kärkiaikoja takoneet tulivat paljon taaempana. Omalla ajamisella ei olisi juuri kovempaa päässyt. Aamulla oli vähän ongelmaa ohjaustehostimen kanssa, mutta vetoakselin pettäminen tuli yllättäen ja päätti meidän matkan, Ketomaa selvitti.

– Rallin jatkaminen käytännössä takavetoisella kilpurilla ei ollut lainkaan järkevää. Edessä olisi ollut ennen huoltoa vielä kaksi pitkää erikoiskoetta rikkinäisellä autolla. Ero olisi kasvanut minuuttitolkulla ja todennäköisesti auton tekniikasta olisi hajonnut muutakin.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström eivät vielä vahvistaneet, että jatkavatko he kilpailua lauantaina Ralli2-säännön turvin.