Ketomaa hyökkäsi EM-rallin kärkeen Latviassa

Kuva: ERC Media

Latvian EM-rallin toinen kilpailupäivä näytti Jari Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin vauhdin ja kokemuksen, kun mikkeliläiskaksikko nousi toiselta sijalta vakuuttavasti rallin johtoon.

Ketomaa ajoi Ford Fiesta RRC-mallilla neljä pohja-aikaa ja kipusi kärkeen ohi irlantilaisen Peugeotin tehdaskuljettaja Craig Breenin.

Viime vuoden Super 2000-autojen maailmanmestari oli vielä perjantaina

6,4 sekuntia Ketomaata nopeampi, mutta lauantain erikoiskokeilla Ketomaa käänsi tilanteen edukseen ja hankki 12,1 sekunnin johtoaseman ennen päätöspäivän kuuden erikoiskokeen lenkkiä.

Rallin yllättäjä, venäläinen Alexey Lukyanuk on kolmantena, kun hän ohitti ranskalaisen rallilegenda Francois Delecourin lauantain pätkillä.

Tämä kaksikko on kuitenkin jo reilun minuutin päässä kärjestä, joten voittotaistelu on kahden kauppaa.

Jari Ketomaa oli tyytyväinen kilpailun toisen päivän antiin:

– Muutaman kuukauden kilpailutauon jälkeen hyvä ajorytmi löytyi toisena päivänä. Viime aikoina olen ajanut testejä ja tehnyt DMack-renkaan kehitystyötä, mutta kisatilanne on aina aivan oma lukunsa. Olin kyllä luottavainen oman vauhtini sekä auton ja renkaiden iskukykyyn.

– Lumiset pätkät sujuivat ilman ongelmia, mutta soraiset osuudet näyttivät auton säätöjen olleen turhan pehmeät. Ennakkotestit ajoimme täysin lumisissa olosuhteissa.

– Kuten ennakoin, renkaiden kanssa olemme tehneet erittäin merkittävän kehitystyön. Eipä muuten pohja-ajat ja rallin johtopaikka olisikaan mahdollisia. Samalla vauhdilla ja rytmillä lähdemme päätöspäivään, ja autoon teen vain maltillisia muutoksia, Ketomaa suunnitteli.