Ketomaan avauspäivä eteni nousujohteisesti

Jari Ketomaa paransi sijoitustaan Portugalin MM-rallin avauspäivänä etappi etapilta

Jari Ketomaa ajoi rallin MM-sarjan Portugalin osakilpailun avauspäivän erikoiskokeilla nousujohteisesti. Englantilaisen yksityistallin WRC Fordilla kilpaileva Ketomaa on neljän erikoiskokeen jälkeen kahdeksantena. Eroa rallia johtavaan Fordin tehdastallin ykköskuljettajaan Jari-Matti Latvalaan on kertynyt minuutti ja 15 sekuntia.

Myös Latvalan norjalainen tallikaveri Petter Solberg oli iskussa. Hän voitti kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ja yhteistuloksissa toisena vain 2,6 sekuntia Latvalalle jääneenä.

Mikko Hirvonen on Citroeninsa kanssa kisassa kolmantena paljon vartijana, kun tallin ranskalainen ykkösajaja Sebastien Loeb joutui keskeyttämään. Kahdeksankertainen maailmanmestari ajoi ulos kolmannella erikoiskokeella.

Ketomaa haki lyhyellä avausetapilla tuntumaa ja jäi 16. sijalle. Toisella erikoiskokeella mikkeliläiskuski oli kymmenenneksi nopein. Samalla hän kiilasi itsensä myös kokonaiskilpailussa niukasti kärkikymmenikköön. Kolmannella erikoiskokeella Ketomaa sijoittui kahdenneksitoista, mutta nousi yhteistuloksissa silti pykälän yhdeksänneksi.

Kuudenneksi nopein iltahämärissä

Torstaina iltahämärissä ajettu päivän viimeinen erikoiskoe osoitti, että Ketomaan vauhti on löytymässä, vaikka ajamattomuus vielä heujastuukin otteissa. Hän kaasutteli neljännen erikoiskokeen kuudenneksi häviten rallia johtavalle Latvalalle vain 5,6 sekuntia. Kokonaistuloksissa Ketomaan sijoitus parani jälleen yhden sijan kahdeksanneksi.

-Täytyy tunnustaa, että oli vaikea ilta. En saanut pimeässä riittävästi luottoa nuottiin ja autoon. Onneksi viimeinen pätkä sujui jo vähän paremmin. Siitä jäi positiivinen fiilis, jonka kanssa on mukava odotella uutta päivää, kertoi Ketomaa hymyssä suin

– Ketomaa.com-