Jari Ketomaa lupaavassa vauhdissa

Jari Ketomaa oli tyytyväinen kahdeksanteen sijaan oikeuttaneeseen suoritukseensa aika-ajossa, missä kymmenen nopeinta mahtui runsaan neljän sekunnin sisälle

Rallin MM-sarjan suomalaiset WRC-kuljettajat Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen ja Jari Ketomaa onnistuivat hyvin Portugalin rallin aika-ajossa. Latvala kiidätti Fordinsa aika-ajon ylivoimaiseen voittoon.

Hirvonen kiirehti Citroeninsa ratissa kolmanneksi häviten Latvalalle vajaa 2,4 sekuntia. Yksityistallin Fordilla kaasutteleva Ketomaa oli puolestaan lupaavasti kahdeksas jääden Hirvosesta alle kaksi sekuntia.

-Aika oli erittäin hyvä, kun kilometrejä on uudella ajopelillä vielä niukasti takana. Oli positiivista huomata, että ero kärkeen ei ollut tuon suurempi, kun tuntuma ajoon ei ole vielä paras mahdollinen, kertoi Ketomaa suorituksensa jälkeen.

Kuljettajat saivat valita itselleen torstaina alkavaan MM-ralliin ajovuoron aika-ajojen nopeusjärjestyksessä. Latvala poimi ensimmäisenä itselleen lähtönumeron 17. Kolmantena valintavuorossa ollut Hirvonen yllätti, kun päätti startata soraralliin ensimmäisenä. Ketomaa lähtee kisaan viidentenä.

Latvalan ja Hirvosen tehdastallit valitsivat kokonaisuudessaan torstain avaukseen täysin erilaiset taktiikat. Latvalan norjalainen tallikaveri Petter Solberg valitsi aika-ajojen toiseksi nopeimpana 16. lähtövuoron juuri Latvalan edeltä.

Ford-tallin ykköskuski ja Hirvosen tallikaveri Sebastian Loeb puolestaan peesasi neljäntenä valitsijana Hirvosta. Kahdeksankertainen MM-sarjan voittaja starttaa matkaan heti Hirvosen kantaan toisena.

Portugalin MM-rallin lähtöjärjestys:

Nimen perässä kymmenen parhaan sijoitus aika-ajossa ja ero n. 5 kilometrin mittaisen aika-ajon voittaneen Jari-Matti Latvalan kärkiaikaan:

1. Mikko Hirvonen (Citroen) 3. +2,348 sek
2. Sebastien Loeb (Citroen) 4. +2,365
3. Ott Tänak (M-Sport) 5. +2,698
4. Dani Sordo (Prodrive) 7. +3,905
5. Jari Ketomaa (Autotek) 8. +4,037
6. Thierry Neuville (Citroen Junior) 10. +4,258
7. Armindo Araujo (MINI Portugal)
8. Martin Prokop (Czech)
9. Nasser Al-Attiyah (Qatar WRT)
10. Daniel Oliveira (Brazil WRT)
11. Peter van Merksteijn Jr (Van Merksteijn)
12. Dennis Kuipers (M-Sport)
13. Patrik Sandell (Prodrive)
14. Mads Östberg (Adapta) 9. +4,084
15. Jevgeni Novikov (M-Sport) 6. 3,870
16. Petter Solberg (Ford) 2. +1,771
17. Jari-Matti Latvala (Ford) 1. ajalla 3.01,884