Ketomaalle mieluisa paluu TMR:n Subarun rattiin

Kuva: Bruno Keiser

Paljon menestystä Subaru Imprezalla muutama vuosi sitten niittänyt Jari Ketomaa on valmistellut huolellisesti paluutaan Subarun rattiin, kun mikkeliläinen on testannut Tommi Mäkinen Racing -tallin autolla kahden testipäivän ajan.

Ketomaa osallistuu Subarulla tulevana viikonvaihteena Joensuun SM-ralliin, joka on SM-sarjan talvikauden päätöskisa. Ketomaan edellinen visiitti Joensuun maisemiin päättyi selvään voittoon vuonna 2009, jonka kauden päätteeksi hän juhli yhdessä TMR-tallin kanssa sekä kuljettajan että tiimin SM-titteliä.

– On erittäin positiiviset fiilikset kilpailla jälleen Subarulla ja vieläpä niin hyvän ammattitiimin kanssa kuin Tommi Mäkinen Racing on. Tuon mestaruusvuoden jälkeen olen lähinnä kilpaillut ulkomailla, mutta olin myös mukana tämän Subarun R4-version kehitystyössä mukana, Ketomaa selvitti.

– Tuntuma autoon oli heti hyvä ja testipäivien aikana muokkasin hieman säätöjä oman makuni mukaisiksi.

– Tämä R4-versio on 34 millin kuristimen myötä pirteä menemään. Kori on jäykempi ja muutenkin on paljon kehitystä tapahtunut siihen N-ryhmän versioon, jolla Suomessa aikanaan ajoin, Ketomaa jatkoi.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström voittivat helmikuussa ensimmäisen yhdessä ajamansa kilpailun, EM-rallin Latviassa. Nyt EM-sarjaa johtava kaksikko tähtää voittovauhtiin talvikauden viimeisessä arvokilpailussa.

Joensuun perinteikäs Itäralli käynnistyy lauantaina klo 10 alkaen. Kilpailun ohjelmassa on 8 erikoiskoetta, joiden jälkeen menestyjät ovat selvillä klo 18 jälkeen.