Ketomaa keskeytti SM-rallin kärjestä tekniseen vikaan

Kuva: Jarno Saari

Rallin SM-sarjan talvikauden päättänyt Itäralli käynnistyi Joensuussa Jari Ketomaan osalta vauhdikkaissa merkeissä, mutta kilpailu päättyi johtopaikalta keskeytykseen teknisen vian takia.

Ensimmäisellä erikoiskokeella Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström kirjasivat 2,6 sekunnin pohja-ajan ennen Juha Saloa, joka lopulta ajoi rallin voittoon.

Toisella pätkällä Ketomaan Subaru Imprezan moottori vaurioitui ja punaisen varoitusvalon palaessa kuljettaja oli pakotettu ohjaamaan ralliautonsa lumisen tien laitaan.

– No olipa huonoa tuuria, mutta tekniset viat kuuluvat lajin luonteeseen. Muuten auto tuntui aivan mahtavalta. Oli hienoja pätkiä ja rapeassa pakkaskelissä oli hienoa laskea, Ketomaa kommentoi.

– TMR-tallin Impreza oli kertakaikkisen hieno ajettavuuden ja iskunvaimennuksen osalta. Sain hyvän luoton autoon kahden testipäivän aikana.

– Harmittaa tietysti kovasti, kun oli tavoitteena palauttaa Subaru voittokantaan SM-tasolla. Kuten rallin ensimmäinen erikoiskoe osoitti, meillä oli hyvät mahdollisuudet ajaa tämän rallin voitosta, Ketomaa päätti.