Ketomaalle ei MM-pisteitä epäonnisesta Argentiinan rallista

Argentiinan MM-rallista muodostui varsinainen ongelmien taival Jari Ketomaalle, joka lähti tavoittelemaan kauden kolmannessa MM-rallistaan WRC2-luokan voittoa. Kilpailu käynnistyi mikkeliläisen osalta vallan mainiosti, kun hän johti luokkaansa ja oli parhaimmillaan kuudentena yleiskilpailussa nopeimpana Ford-kuljettajana.

Hienon alun jälkeen Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin osakkeet laskivat, kun rengasrikko ja auton sähkövika maksoivat monta minuuttia. Sen jälkeen mahdollisuudet MM-pisteille olivat enää teoreettiset.

Kilpailun viimeisenä päivänä sunnuntaina tekniset ongelmat sen kuin jatkuivat. Ketomaa kärsi vetoakselin rikkoutumisesta, jonka jälkeen kolme erikoiskoetta täytyi taivaltaa pelkällä takavedolla.

– Eipä ollut yhtään tuuria tässä rallissa, kun jokaisena päivänä oli ongelmia. Täytyy toivoa, että nämä monet epäonniset asiat eivät enää vaivaisi tällä kaudella, Ketomaa huokaili.

– Ainoa positiivinen asia oli se, että kisa käynnistyi erittäin vahvasti, joten omaan vauhtiin sekä Dmack-renkaiden kilpailukykyyn olen tyytyväinen.

Lopulta Ketomaan sijoitus WRC2-luokassa oli 11.