Ketomaalla hyvä etumatka Ruotsin MM-rallin WRC2-luokassa

Ruotsin MM-rallin lauantain erikoiskokeet sujuivat Jari Ketomaan autokunnalta ongelmitta, vaikka olosuhteet olivat varsin haastavat ja liukkaat iltapäivällä toiseen kertaan ajetuilla erikoiskokeilla.

Aamupäivällä Ketomaan etumatka pyöri 40 sekunnin haminoilla. Fordin R5-luokituksen ralliautolla ajavan mikkeliläisen vauhti riitti pitämään RRC-luokituksen autoilla kilpailevat haastajat kurissa.

-Kovaa täytyi tietenkin ajaa, mutta ylimääräisiin riskeihin ei ollut tarvetta. Perjantaina hankittu johtoasema oli kyllä suurena apuna, järkevästi rallissa edennyt Ketomaa jutteli.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström pitivät pintansa iltapäivälläkin, jolloin jotkut tieosuudet olivat kuluneet jo aivan soralle.

-Yksi erikoiskoe (Rämmen) oli erityisen vaativa renkaille, kun siellä oli karkeaa sorapintaa näkyvissä. Ero kaventui pienimmillään 25,7 sekuntiin, mutta päivän kahdella viimeisellä pätkällä saimme hieman kaulaa lisää.

Suomalaiskaksikko lähtee rallin päättävään sunnuntaipäivään 30,6 sekunnin johdossa ennen norjalaista Eyvind Brynildseniä, joka Ketomaan tapaan kilpailee Dmackin renkailla. Kolmantena WRC2-luokassa on Ruotsin Fredrik Ahlin, joka on jäänyt kärjestä jo yli kaksi minuuttia.

-Hyvät asemat on hallussa, joten päätöspäivän hienoille pätkille lähdetään taas nauttimaan. Tehdään oma työ auton kabiinissa niin hyvin kuin osataan ja yritetään napata se kauden ensimmäinen voitto, Ketomaa summasi.