Ketomaa yllättäen kotiralliinsa Super 2000 -autolla

Viime kausina kansainvälisillä ralliareenoilla esiintyneen Jari Ketomaan nimi löytyy yllättäen ensi viikonloppuna ajettavan Mikkelin SM-osakilpailun, Vaakuna-rallin lähtöluettelosta.

Mikkeliläinen on voittanut kotikisassaan peräti viisi kertaa, edellisen kerran vuonna 2010. Nyt parin poissaolon jälkeen Ketomaa lähtee tavoittelemaan kuudetta voittoa Skoda Fabia S2000-mallilla.

Mahdollisuus osallistumiseen aukeni yllättäen ja ennätysnopealla aikataululla. Kilpailun ilmoittautumisaika oli umpeutunut jo viikkoa aikaisemmin, kun tiistaina Ketomaa kuuli harvinaisesta mahdollisuudesta:

– Auton omistaja Jukka Hiltunen joutui perumaan osallistumisensa työesteen vuoksi. Hän otti yhteyttä tiistaina ja tarjosi kalustoaan. Sen jälkeen ryhdyin kovalla tohinalla keräämään budjettia kasaan. Oli oikein hienoa, että tukea löytyi, että saatiin kotikaupungin mies viivalle, Ketomaa kiitteli.

– En ole vielä ajanut metriäkään Skodan S2000-versiolla, mutta torstaina on ohjelmassa testipäivä. Kalusto on huippuluokkaa, jolla varmasti ajetaan voitosta.

Mikkelin SM-osakilpailu alkaa perjantaina klo 18 alkaen, jolloin ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta. Yötauon jälkeen lauantaina ajetaan täysi kilpailupäivä ja maalijuhlallisuudet alkavat klo 17 jälkeen Mikkelin torilla.