Johdossa Mikkelin SM-rallin yötauolle

Kuva: Marko Mäkinen

Paljon tapahtui heti kahden ensimmäisen erikoiskokeen aikana Ralli SM -sarjan 2/7 osakisan ensimmäisenä päivänä perjantai-iltana, vaikka EK-kilometrejä Vaakuna-rallissa ajettiin vain 17.

Mikkeliläinen Jari Ketomaa pääsi mukaan kotikisaansa ohjaajanvaihdoksen myötä, mutta ollut heti alussa laina-autoonsa täysin tyytyväinen Ketomaa oli ykköspätkällä kolmas jääden 12 sekuntia Ari Vihavaisen ajamasta pohja-ajasta.

Toisella erikoiskokeella, joka oli 2,2 kilometrin mittainen raviradan yleisöerikoiskoe, Ketomaa ajoi pohjat ja otti johtoaseman, kun kilpailijat siirtyivät yötauolle.

– Myöhäisillan huollossa teimme muutoksia auton alustan säätöihin Lyhyen ennakkotestin jäljiltä Skodan S2000-mallin ajettavuus ei vielä ollut mieluinen. Kilpurin käyttäytymistä täytyy saada rauhallisemmaksi, että pystyisin menestyksekkäästi puolustamaan johtoasemaani toisen päivän pitkillä erikoiskokeilla, Jari jutteli.

Juha Salo on rallissa kakkosena 4,7 sekuntia perässä ja Joni Nikko kolmantena 7,4 sekunnin päässä ja lumipenkassa käynyt Vihavainen 15 sekunnin päässä.

SM Vaakuna-Ralli jatkuu huomenna lauantaina neljällä erikoiskokeella.