Ketomaa valmiina Ruotsin MM-rallin haasteisiin

Jari Ketomaa ja häntä tällä kaudella ajattava Drive Dmack World Rally Team ovat valmiina menestymään Ruotsin MM-rallin lumilla. Mikkeliläinen rallikuljettaja kilpaili jo viime vuonna Ford Fiesta R5-mallilla, jolla kalustolla hän lähtee tavoittelemaan kaudella 2014 WRC2-luokan maailmanmestaruutta. Ketomaan kartanlukijana toimii kokenut Kaj Lindström.

Ketomaa ja Lindström ajoivat maanantaina ennakkotestit Ruotsissa, jonka lumitilanne on lähipäivinä heikentynyt lauhan sään vuoksi.

– Sain ihan kohtuullisesti kilsoja alle testeissä. Vähän oli uuden auton kanssa pientä ongelmaa, mutta onneksi se temppuili ennakkotesteissä ja se saatiin kuntoon. Ongelmaksi paikallistui veden lämpösensori.

– Drive Dmack World Rally Team on antanut täysin uuden auton käyttööni, ja onhan mukava aloittaa kausi uudella pelillä. Se tuntui hyvin käteen sopivalle niin kuin Fiesta R5 teki jo viime syksyn kisoissakin.

Ketomaa harmitteli tämän viikon lauhaa talvikeliä, kun lumipintaiset erikoiskokeet ovat nyt pehmeitä ja olosuhteet käyvät rajusti renkaiden päälle.

– Vähän tietysti harmi juttu, koska tämä on niin nautinnollinen ralli silloin kun on hyvä talvikeli. Toivottavasti vielä pakastaa ja tulisi vähän jäätä tuonne hurjimmille osuuksille. Lauantain pätkät ovat hyvässä kunnossa ja niitä etenkin odotan innolla, Ketomaa kertoi nuotitusjakson jälkeen.

– Renkaista on haettu nyt lisää suorituskykyä lisäämällä nastaulkonemaa viime vuoteen verrattuna. Renkaat toimivat viime vuonnakin hyvin, mutta Dmack pelasi silloin varman päälle nastan pituuden kanssa. Eli ajettiin lyhyemmällä nastalla, jolloin kestävyys on parempi, mutta nopeus huonompi. Nyt on koitettu optimoida tarkemmin molemmat.

– Uskoisin, että kestävyys ei ole kärsinyt, mutta nopeutta on tullut selkeästi lisää viime vuoteen verrattuna. Tämä on kelien suhteen aina sellaista arpapeliä ja onhan tämä vaikein ralli renkaan kannalta, Ketomaa myönsi.

Ruotsin MM-rallin reitti vie kilpailijat Värmlandin metsiin ja rajan yli myös Norjan puolelle, missä ajetaan kaksi erikoiskoetta. Tämän vuoden Ruotsin rallissa ajetaan yhteensä 24 erikoiskoetta (12 kpl kahteen kertaan) ja erikoiskokeilla on mittaa yhteensä 323 kilometriä.

Kilpailu alkaa jo myöhään keskiviikkoiltana yleisöerikoiskokeella Karlstadissa.