Ketomaa taistelee Meksikossa WRC2-luokan palkintosijasta

Lauantain ajopäivä Meksikon rallissa oli kaksijakoinen WRC2-luokan MM-osakilpailun kärkikuljettajille. Jari Ketomaa starttasi toiseen pitkään kisapäivään neljännellä sijalla ja päätyi kolmanneksi. Ilman teknisiä ongelmia oman luokan toinen sija sekä kokonaiskilpailun kahdeksas sija olisi ollut hyppysissä.

Mikkeliläinen kilpailee nyt ensimmäistä kertaa urallaan Meksikon sorateillä. Hän on ollut kaluston puolesta selvästi altavastaajana Ford Fiesta R5 -autollaan Fordin RRC-mallilla kisaavaa qatarilaista Nasser Al-Attiyahia ja Ukrainan Yuri Protasovia vastaan.

Protasov menetti lauantaina mahdollisuutensa moottorivikaan, mutta samalla pätkällä Ketomaa menetti useamman minuutin vetoakselirikon takia.

Lisäksi Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström kärsivät toisena päivänä turbo-ongelmista.

– Aamupäivän pätkät sujuivat hyvin ja nousimme yhden sijan. Iltapäivän pätkillä oli vaikeuksia. Vetari hajosi edestä, kun oli vielä 20 kilometriä ajamatta. Ja sitten turbon pyörintänopeusanturi meni pimeäksi iltapäivän ekalla pätkällä ja se vaikutti tehoihin varsinkin tässä korkeassa ilmanalassa paljon, Ketomaa raportoi.

– Yksi kisapäivä olisi vielä tätä haastavaa rallia jäljellä. Ei oikein muuta voi kuin ajaa tätä samaa tahtia ja katsoa maalissa, että mikä on loppusijoitus, totesi Meksikon MM-rallin kokonaiskisassa yhdeksäntenä ajava Ketomaa.