Ketomaa tähtää voittoihin WRC2-luokassa

Kuva: Jarno Saari

Tulevana viikonvaihteena ajettava Ruotsin MM-ralli käynnistää Jari Ketomaan kilpailukauden. Mikkeliläinen rallikuljettaja ajaa viime vuoden tapaan WRC2-luokassa tutulla Ford Fiesta R5-autolla ja Dmackin renkailla, joiden kehitystyössä hän on ollut tiiviisti mukana viime vuosien aikana.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström olivat viime vuonna ajamassa tallilleen tiimienvälistä mestaruustitteliä, mutta henkilökohtaisessa MM-sarjassa he jäivät WRC2-luokassa niukasti hopealle.

Nyt alkavalta kaudelta kokenut kaksikko odottaa toki menestystä ja voittoja, mutta otsa kurtussa he eivät MM-ralleihin lähde.

– Nautitaan hyvistä kisoista, eikä stressata turhista asioista. Otetaan kaikki vauhti irti kuljettajista ja kalustosta sekä tehdään aina parhaamme ja ajetaan niin kovaa kuin osataan, Ketomaa hymähtää.

– Haastavaa Ruotsissa on todella nopeat tiet, mutta ne kyllä sopivat meille. Keli näyttäisi olevan nyt hyvä. On oikein kunnollinen talvikeli. Viime vuonna keli täällä pehmeni ja tiet menivät aivan soralle.

– Tätä rallia varten on testattu kovasti ja kehitetty etenkin rengasta. Renkaat on meillä menneet eteenpäin todella paljon. Mitään muuta ei ole vanhasta jäljellä kuin kuvio, sillä seos ja runko ovat uusia. Pitää muistaa, että Dmack on vielä melko nuori rengasmerkki. Kohta ralli starttaa ja ne alkaa ottaa aikoja, joten sitten nähdään kuinka ollaan onnistuttu.

Ketomaan kovimpia haastajia Ruotsin lumilla ovat varmaankin Pontus Tidemand, Fredrik Åhlin ja Eyvind Brynildsen. Sarjan taso on tänäkin vuonna laaja ja kova.

– Kauden 2015 suunnitelmat ovat vielä osittain auki. Tarkoitus olisi ajaa koko WRC2 -sarja, mutta minulla on myös Kiinan rallisarjaan sopimus. Se on kuuden osakilpailun sarja ja alkaa vasta toukokuussa, joten kalenteri ei ole vielä selvillä. Pitää katsoa, että tuleeko päällekkäisyyksiä. Se on jo varmaa, että ajan Ruotsin, Meksikon ja Argentiinan MM-rallit, Ketomaa summaa.

Ruotsin MM-rallin nuotitusjakso päättyi keskiviikkona. Torstaina päivällä ohjelmassa on testierikoiskoe ja illalla kilpailu alkaa Karlstadin yleisöerikoiskokeella. Ralli päättyy sunnuntaina iltapäivällä.