Ketomaa nautiskeli ja hallitsi WRC2-luokkaa

Suomen MM-rallin toinen kilpailupäivä sujui Jari Ketomaan osalta erittäin hienosti, kun mikkeliläinen kasvatti perjantaina johtomarginaalinsa WRC2-luokassa jo 1.10,2 minuuttiin.

Ketomaa ja kartanlukija Marko Sallinen ovat Neste Oil Rallin kokonaiskilpailussakin mainiosti kahdeksantena WRC-kuljettajien joukossa.

Uusi Ford Fiesta R5 -auto ja Dmackin renkaat toimivat jälleen virheettömästi, joten kuljettajapari pääsi todella nauttimaan pitkästä ja vaativasta kilpailupäivästä.

Ketomaa kasvatti heti perjantain alkajaisiksi selvällä pohja-ajalla eron luokan toisena ajavan Robert Kubican Citroeniin jo yli 40 sekuntiin. Sen jälkeen varmistelevakin vauhdinpito riitti Ketomaalle ja hän kasvatti koko ajan eroa lähimpään uhkaajaansa.

– Vaikka ei tarvinnut aivan täysillä puristaa, vauhti riitti silti WRC2-luokan pohja-aikoihin. Huonokuntoiset osuudet pyrin ajamaan varovaisemmin, Ketomaa selvitti.

– Toiseen kertaan ajetut erikoiskokeet olivat kyllä huonommassa kunnossa kuin edellisinä vuosina. Ehkä viime päivien sateet pehmensivät osittain tienpohjia.

– Muutaman kerran urassa olleet kivet iskivät niin hurjan kovaa auton pohjaan ja panssariin, että oikein hirvitti. Onneksi renkaatkin kestivät iskut.

– Päivä oli vaativa, mutta aurinko paistoi meidän autokunnalle. Samalla tyylillä lähdemme lauantaina ajettavaan rallin päätöspäivään, Ketomaa summasi.

Kuva: Jarno Saari
Kuva: Jarno Saari