Ketomaa karautti selvään johtoon WRC2-luokassa

Kuva: Taneli Niinimäki

Jari Ketomaa pääsi osoittamaan sekä oman vauhtinsa että uuden Ford Fiesta R5 -auton ja Dmack-renkaiden kilpailukyvyn, kun Suomen MM-ralli käynnistyi torstaina.

Mikkeliläinen johtaa WRC2-luokkaa selvällä 24 sekunnin erolla ennen entistä F1-kuljettaja Puolan Robert Kubicaa, josta kolmantena ajava britti Elfyn Evans on tasan kahden sekunnin päässä.

Ketomaa oli oman luokkansa nopein viidellä kuudesta ajetusta erikoiskokeesta. Torstain päättäneellä Killerin yleisöerikoiskokeella Ketomaa kellotti yleiskilpailun neljänneksi nopeimman ajan jääden vain 1,3 sekuntia pohja-ajasta.

– Meillä ei ollut täyttä kuvaa meidän uuden paketin kilpailukyvystä, mutta rallin avauspäivä osoitti kaikkien osa-alueiden olevan kunnossa. Hieno päivä, Ketomaa iloitsi.

– Fiesta R5 osoittautui jo ennakkotesteissä tosi hyväksi ajaa. Olen tosi tyytyväinen myös Dmackin renkaisiin, joiden ominaisuudet ovat kokonaisuutena paljon paremmat kuin viime kesänä tässä rallissa.

– Vauhdin puolesta ei tunnu olevan hätää. Huonot kohdat on ajettu järkevästi ja hyvillä osuuksilla kaasu on pysynyt pohjassa. Jatketaan samalla tahdilla perjantain erikoiskokeilla ja nautitaan kilpailusta, Ketomaa päätti.

Ketomaa ja kartanlukija Marko Sallinen ovat Neste Oil Rallin kokonaiskilpailussa sijalla 13 avauspäivän jälkeen