Ketomaa menetti saumansa MM-titteliin Espanjassa

Kuva: Dmack

Jari Ketomaa palasi silmävamman jäljiltä MM-ralleihin neljän kuukauden kilpailutauon jälkeen, kun viikonloppuna ajettiin Espanjan MM-osakilpailu. Alkukauden ajan WRC2-luokan pistejohtoa hallussaan pitänyt Ketomaa oli pudonnut kisatauon aikana sarjapisteissä viidenneksi, joten mestaruuteen olisi vaadittu kärkipään tulokset sekä Espanjasta että kauden päätöskisasta Walesista.

Soralla ja asfalttipinnalla ajetusta Espanjan rallista muodostui ongelmallinen Ketomaalle ja kartanlukija Kaj Lindströmille. Viime vuoden hopeamitalistit kärsivät auton tekniikkamurheista ja avauspäivä keskeytyi, kun kiveen osuminen rikkoi tukivarren.

Mikkeliläinen jatkoi kilpailua Ralli2-säännön turvin, mutta hyville sijoituksille ei ollut enää asiaa aikasakon myötä. Sunnuntaina päättyneessä rallissa Ketomaa sijoittui WRC2-luokassa sijalle 12.

– Ei saatu toivottua tulosta ja tietenkin harmittaa, kun mestaruustoiveet sai nyt haudata, Ketomaa myönteli.

– En ole kovin paljon asfaltilla kilpaillut, joten sitä kokemusta tuli nyt lisää ja tietenkin saimme kisatilanteessa runsaasti tietoa Dmackin uusista asfalttirenkaista.

– Vielä olisi kaudesta ajamatta Walesin osakilpailu, jossa meillä on luokkavoitto puolustettavana. Se on yksi lempiralleistani, joten yritetään pitää lippu korkealla.

Ketomaan ohella myös Esapekka Lappi menetti mahdollisuutensa WRC2-luokan MM-titteliin keskeytettyään Espanjassa.

Luokan mestaruuden voitti Nasser Al-Attiyah, joka varmisti sarjavoittonsa kolmannella sijallaan. Kyseessä oli qatarilaisen monilahjakkuuden toinen perättäinen WRC2-mestaruus. Sen lisäksi hän voitti kaksi viikkoa sitten FIA:n aavikkorallien World Cup -mestaruuden.