Ketomaa hallitsee Walesin rallin WRC2-luokkaa

Kuva: Dmack

Walesin rallin WRC2-luokka kulki toisenakin kilpailupäivänä Jari Ketomaan tiiviissä komennossa. Hän on vahvasti kiinni kauden ensimmäisessä luokkavoitossa Ford Fiesta R5-autollaan.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström kasvattivat eroaan tasaisesti toisena ajaneeseen Bernardo Sousaan, kunnes lähes minuutin perässä ollut portugalilainen menetti pelin ulosajoon illan viimeisellä erikoiskokeella.

Mikkeliläiskaksikko johtaa nyt WRC2-luokkaa 1.16,2 minuutin erolla ennen italialaista Lorenzo Bertellia, joka on toisena luokan MM-pisteissä.

Ketomaa pystyy näillä asemilla ohittamaan Bertellin ja nousemaan sarjassa hopealle. Vastaavasti luokan MM-titteli ei ole enää omissa käsissä, kun qatarilainen Nasser Al-Attiyah nousi lauantain pätkillä kahdeksannelta sijalta kuudenneksi.

– Meillä oli täydellinen päivä ja kontrolloitiin tilannetta. Päivän aluksi nykäisin lisää kaulaa, jonka jälkeen pystyin ajelemaan jo varmistellen, Ketomaa summasi.

– Huonokuntoiset osuudet ajoin ilman mitään riskejä. Sitten kun tie antoi myöden, niin mentiin kaasu pohjassa.

– Meidän ainoa tavoite oli tässä kisassa luokkavoitto, koska muiden sijoituksiin ei pysty mitenkään vaikuttamaan, päätti Ketomaa viitaten mestaruustaisteluun.

Sunnuntaina Walesin MM-rallin päätöspäivän ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta.