Ketomaa ajoi Walesin luokkavoitolla MM-hopealle

Kuva: Dmack

Sunnuntaina Walesin MM-rallin päätöspäivänä ei nähty muutoksia WRC2-luokan kärkisijoilla. Alusta saakka luokkaa hallinnut Jari Ketomaa pokkasi ylivoimaisen voiton ja luokkansa täydet MM-pisteet. Rallin kokonaiskilpailussa hän ajoi sijalle 12.

Wales-Ketomaa_Wales5_web
Kuva: Dmack

Kauden viimeisen osakilpailun luokkavoitto nosti Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin sarjapisteissä hopealle.

Vankassa pistejohdossa ralliin startannut qatarilainen Nasser Al-Attiyah varmisti luokan MM-tittelin kuudennella sijallaan (+2.37,0). WRC2-luokan pronssille päätyi italialainen Lorenzo Bertelli, joka ajoi Walesista kakkossijan pisteet 57,4 sekuntia Ketomaalle hävinneenä.

Loppupisteet kirjattiin mitalistien osalta seuraavasti: Al-Attiyah 118, Ketomaa 115 ja Bertelli 103. Suosituksi muodostuneessa WRC2-luokassa MM-pisteitä kauden aikana saavutti kaikkiaan 36 kuljettajaa.

– Alussa saatiin jo sen verran hyvä johtoasema, että lopussa ei tarvinnut puristaa. Nautittiin Kajtsun kanssa, ja olihan hienoa voittaa yhdessä sarjan merkittävimmässä rallissa, Ketomaa summasi.

– Tämä oli kyllä odotettu tulos viiden kakkossijan jälkeen. Ne muutkin kauden kisat olivat vauhdin puolesta aivan voitettavissa, mutta monet ongelmat verottivat tuloksia.

– Meillä oli hieno kilpailukausi, mutta yksikin voitto enemmän olisi tuonut mestaruuden Suomeen. Sen palkinnon olisin suonut uskollisille tukijoilleni, ystävilleni ja perheelleni. Kausi oli tietenkin mukava päättää voitokkaasti, Ketomaa tunnelmoi.

Nyt saavutettu MM-hopea oli Jari Ketomaalle uran toinen FIA:n rallimestaruussarjan mitali, kun hän saavutti pronssia PWRC-sarjasta vuonna 2008.

Kuluneella kaudella 2014 Ketomaa ja Lindström olivat mukana voittamassa Drive Dmack World Rally Teamille mestaruuden WRC2-luokan tiimienvälisessä sarjassa.