Jari Ketomaa toisena Pekingin rallissa

Kiinassa Pekingin laitamilla ajettavan kansainvälisen rallikilpailun toisena päivänä Jari Ketomaa koki teknisiä vaikeuksia Soueast Motor -autotehtaan uudella ralliautolla. Suomalaiskuski putosi kärjestä toiseksi Irlantilainen Nial McShea on ennen päätöspäivän erikoiskokeita 1.25 minuuttia edellä.

Ketomaa ja kartanlukija Tapio Suominen aloittivat lauantaina lähes tasatahtiin McShean kanssa, mutta päivän toisella erikoiskokeella jarruongelmat hidastivat menoa.

– Lisäksi moottorin lämmöt nousivat niin paljon, että jouduttiin ajamaan siirtymäohjelmalla pätkän loppuosa. Huollossa saatiin jarrut reilaan, mutta lämmöt olivat korkealla ja se söi tehoja koko päivän, Ketomaa kertasi.

– Päivän viimeisellä lämmöt huitelivat pahimmillaan 122 asteessa, joten pakko oli höllätä ja ottaa tehot pois ettei sulateta moottoria Lopuksi meni vielä rengas rikki, joten hävittiin reilu minuutti kärjelle. Voittotaisteluun ei ole enää asiaa puhtaasti ajamalla.

– Teimme paljon reikiä Soueastin keulaan sunnuntain erikoiskokeita ajatellen, jos vaikka ne lämmöt saataisiin pysymään paremmin kurissa. Lisäksi muutin vähän voimansiirron lukkojen asetuksia, jolla haen autoon parempaa kääntyvyyttä, Ketomaa jatkoi.