Jari Ketomaa nousi kuusi sijaa alun rengasrikkojen jälkeen

Jari Ketomaan avauspäivää himmensi Uuden Seelannin upeissa rallimaisemissa kaksi rengasrikkoa ensimmäisellä ja kolmannella erikoiskokeella. Kuva: Werner F. Schönberger

”Auto oli vähällä kaatua”
JARI KETOMAA NOUSI KUUSI SIJAA
ALUN RENGASRIKKOJEN JÄLKEEN

Jari Ketomaan kauden kolmas MM-ralli WRC-Fordilla alkoi suurista odotuksista huolimatta mollivoittoisesti, kun hän kärsi kaksi rengasrikkoa kolmen ensimmäisen erikoiskokeen aikana. Ketomaa vajosi tulosluettelossa 20. sijalle viisi ja puoli minuuttia kärjestä jääneenä.

Vastoinkäymisten jälkeen avauspäivän loput viisi erikoiskoetta sujuivat ilman suurempia ongelmia ja Ketomaa hivuttautui yhdessä kartturinsa Mika Stenbergin kanssa etappi etapilta parempiin asemiin tulosluettelossa. Perjantain päätteeksi Ketomaa oli noussut kuusi pykälää sijalle 14. Ero johdossa olevaan Citroen-kaksikkoon Sebastien Loebiin ja Mikko Hirvoseen oli yhdeksän minuuttia.

-Loppua kohti lähti kulkemaan jo paremmin, mutta aamu oli todella hankala, totesi Ketomaa perjantain urakoinnin jälkeen.

-Heti ekalla erikoiskokeella takapyörä osui penkkaan ja lähti vanteelta. Toisella missasin yhden nuotin, jolloin auto oli vähällä kaatua. Siinä katosi rytmi sen ek:n osalta. Kolmosella meni puolestaan eturengas heti alussa, jolloin se piti vaihtaa pätkällä, summasi mikkeliläiskuljettaja alun vaikeuksiaan.

-Neljännestä erikoiskokeesta alkaen pääsi vihdoin nauttimaan upeista teistä ja ajamisesta. Lauantain lähtöpaikka vain on huono, kun Paulo Nobre (BRA) lähtee edellä ja hänet saa pätkällä kiinni, ennakoi Ketomaa.