Jari Ketomaa aika-ajon kahdeksas

”USKON RENGASVALINTAMME TUOVAN ETUA RALLIN EDETESSÄ”

Englantilaisen yksityistallin Fordilla ajava Jari Ketomaa oli erittäin tyytyväinen Uuden-Seelannin MM-rallin aika-ajon jälkeen. Kahdeksanneksi nopeimman ajan kaasutelleen 33-vuotiaan mikkeliläiskuljettajan odotuksia nostattaa myös kiinalaisen rengasvalmistajan Dmackin valitsema taktiikka.

-Aika-ajo meni todella hyvin. Ajoin virheettömästi niin kovaa kuin pystyin. Eroa Jari-Matti Latvalan kärkiaikaan kertyi vain runsaat kaksi sekuntia. Taistelu oli niin tasaista, että sekunti pois ajasta, niin olisin ollut viides, iloitsi Ketomaa.

-Päärahoittajani Dmack on nimennyt ralliin pehmeän renkaan, kun kilpailevan Michelinin valinta on kova rengas. Michelinillä on käytössään niin sanottuna optiorenkaana kymmenen pehmeää seosta, jonka jälkeen Michelin-miehet joutuvat siirtymään koviin renkaisiin. Meillä on silloin vielä pehmeitä jäljellä. Uskon, että rallin edetessä Dmackin seosvalinnasta on meille etua, Ketomaa pohti rallin kynnyksellä.

-Muutenkin kaikki on kunnossa. Nuotitus sujui hyvin. Tiet ovat totutusti aivan mahtavia. Auto istuu käteen loistavasti ja on suorastaan nautittava ajaa, hehkutti Mika Stenbergin kanssa kilpaileva Ketomaa malttamattomana runsas puoli vuorokautta ennen varsinaisen kilpailun alkua.

Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy Suomen aikaa torstai-iltana klo 23.28.

Suomalaiskuljettajien tulokset Uuden-Seelannin MM-rallin aika-ajossa:

1) Jari-Matti Latvala, Ford, 2.31,8
2) Mikko hirvonen, Citroen, +0,4

8) Jari Ketomaa, Ford, +2,1