Ketomaalla vaikeuksia Puolan rallin käynnistyessä

Puolan MM-rallin ensimmäinen varsinainen kisapäivä perjantai käynnistyi ongelmilla Jari Ketomaan osalta. Mikkeliläinen kärsi rengasrikon toisella erikoiskokeella ja putosi WRC2-luokassa peräti sijalle 17.

Tukkoinen kilpailun alku sai jatkoa heti seuraavalla erikoiskokeella, kun auton ohjaustehostin petti. Drive Dmack -tiimin Ford Fiestalla kilpaileva Ketomaa joutui sammuttamaan moottorin ja resetoimaan ohjaustehostimen vääntämällä auton virrat pois.

– Tuon tempun jälkeen moottori ei suostunut heti käynnistymään, joten aikaa hukkui lisää. En tiedä, mitä olen tehnyt väärin, kun näin ongelmat vaivaavat, Ketomaa tuhahti kisapäivän puolivälissä.

Iltapäivän pätkillä Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström ajoivat viiden nopeimman joukkoon ja nousivat luokkansa nopeimmaksi Ford-kuljettajaksi.

– Jarrujen kanssa oli ongelmia, kun jarrukaliberi vuosi. Jarrupoljin meni pehmeäksi iltapäivän pätkillä. Eipä oikein ollut meille suosiollinen kisapäivä, mutta tiet olivat kyllä nautittavan hienoja ja nopeita, Ketomaa kertasi.

WRC2-luokkaa johtaa Skodan tehdaskuljettaja Esapekka Lappi. Kuudenneksi nousseen Ketomaan ero luokan kärkeen on yli kolme minuuttia.

Puolan MM-rallin ohjelmassa on lauantaina kahdeksan erikoiskoetta.