Ketomaa vankisti MM-pistejohtoaan Argentiinassa

Erittäin vaativaksi muodostuneen Argentiinan MM-rallin ainoaksi ilonaiheeksi suomalaisittain jäi Jari Ketomaan palkintosijoitus WRC2-luokassa. Mikkeliläinen ajoi luokassaan kolmanneksi ja yleiskilpailussa sijalle 12.

Harvinaista tilastoa edustaa se fakta, että Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström olivat nyt jo kolmannen kerran peräkkäin paras suomalaiskaksikko MM-osakilpailun lopputuloksissa.

Drive Dmack -tiimin Ford Fiesta R5:lla kilpaileva Ketomaa kärsi itsekin roppa kaupalla ongelmista rallin aikana, mutta silti hän onnistui saavuttamaan tyydyttävän lopputuloksen.

– Heti alusta lähtien oli vaikeuksia, joten väkisin tuli mieleen, että tämä Argentiina ei taida olla meille suosiollinen. Viime vuonna juuri tämä kisa oli meille sarjan heikoin tuloksellisesti, Ketomaa kertasi.

WRC2-luokan voittoon ajoi qatarilainen Abdulaziz Al-Kuwari, josta Ketomaa jäi lopulta 12 minuuttia.

– Erot olivat kasvaneet jo sellaisiin lukemiin, että viimeisenä päivänä sunnuntaina ei ollut mahdollisuuksia nousta ajamalla. Tarkkailin lopussa tilannetta sen verran, että takaa eivät muut pääsisi lähemmäksi.

– Kausi on alkanut MM-pisteiden valossa melko hyvin yhden voiton ja kahden kolmossijan myötä. Jatkossa täytyy yrittää taas palata voittokantaan, Ketomaa päätti.

Sarjataulukossa Ketomaa vankisti johtoaan, ja hänellä on nyt 18 pisteen etumatka ennen toisena olevaa Al-Kuwaria.

Ketomaa on nyt ainoa WRC2-luokan kuljettaja, joka on kerännyt pisteitä kolmesta rallista. Kullakin luokan kilpailijalla on mahdollisuus nimetä ennakolta seitsemän MM-osakilpailua, joista kuuden parhaan pisteet lasketaan loppupisteisiin.