Ketomaa uskoo uuden DMack-renkaan kehittyneen talvikelillä

Kuva: Jarno Saari

Parin kauden ajan MM-ralleissa renkaita kehittänyt kiinalainen DMack-tehdas julkaisi osan kansainvälisestä kilpailuohjelmastaan. Viime kauden tapaan mikkeliläinen Jari Ketomaa kuuluu vahvasti rengastehtaan vahvuuteen. Moninkertainen Suomen mestari on tehnyt viimeisen vuoden ajan runsaasti kehitystyötä uutuusrenkaiden parissa.

Ketomaan osalta julkaistiin kaksi tämän talven merkittävintä lumella ajettavaa rallikilpailua, jotka ovat perinteinen Ruotsin MM-ralli sekä uudistuneen EM-sarjan Latvian osakilpailu.

Kyseisistä kisoista Latvian ralli on ohjelmassa ensimmäisenä, aivan helmikuun alussa. Ketomaa käyttää molemmissa talviralleissa hänelle tutun brittitallin, Autotekin, Ford Fiestaa.

Ketomaan ohjastaman ralliauton kabiinissa on sen sijaan uusia tuulia, kun hänen uutena kartanlukijana tulee toimimaan kokenut ja varsin menestynyt Kaj Lindström.

– Kaluston ja tekniikan puolesta uskon, että tiimi on kilpailukykyisempi kuin viime kaudella. Merkittävin kehitys on varmasti tapahtunut uusissa DMackin talvirenkaissa, joita on saatu kestävämmäksi ja nopeammaksi, Ketomaa paljastaa.

– Testitulokset ovat tietysti vain testituloksia, joten vasta kilpailutilanteessa näemme todellisen vauhtimme.

– Luottavaisena lähden Lindströmin kanssa näihin talven kilpailuihin. Kesän soraralleista ja niiden rahoituksesta on neuvoteltu, mutta niistä ei ole vielä tehty päätöksiä, Ketomaa jatkaa.