Ketomaa nousi MM-pistejohtoon Puolan nelossijalla

Vaikean alun jälkeen Puolan MM-ralli sujui loppumatkalla hyvin Jari Ketomaan osalta. Hän saavutti WRC2-luokasta neljännen sijan, joka nosti mikkeliläisen takaisin luokan MM-pistetaulukon kärkeen.

Luokan pistejohdossa Puolan kisaan lähtenyt Nasser Al-Attiyah ajoi ulos ja keskeytti. Niinpä Ketomaa kipusi qatarilaisen ohi sarjajohtoon pistein 67-60.

Ketomaan edustama Drive Dmack -tiimi vahvisti myös johtoasemaansa tiimien välisessä sarjassa.

WRC2-luokassa kaksoisvoittoon ajoi Skodan tehdastallin kuskit Esapekka Lapin johdolla. Ketomaan ero kärkeen oli yli neljä minuuttia.

– Vaikka tämä oli meille ongelmien sävyttämä kilpailu, olivat tulokset kohtuullisen hyviä sekä kuljettajien että tiimien sarjassa. Kokonaisuutena kausi on sujunut positiivisissa merkeissä, Ketomaa totesi.

– Olemme liikkeellä yksityistallina, joten voimavaratkin ovat rajalliset. Teemme parhaamme ja taistelemme kovasti mestaruuksista loppuun saakka.

Ford Fiesta R5-mallilla kilpaileva Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström ovat saavuttaneet tällä kaudella yhden luokkavoiton, kaksi kolmossijaa ja nyt Puolasta neljännen sijan. Näiden lisäksi saldoa rasittaa yksi keskeytys.

Kaksikko voi vielä kerätä MM-pisteitä loppukauden aikana kahdesta osakilpailusta, kun WRC2-luokan sarjapisteisiin voidaan laskea kuuden parhaan rallin tulos seitsemästä ajetusta.

Luokan mestaruustaistelu jatkuu mielenkiintoisena MM-kauden loppuun asti. Tähän mennessä peräti kuusi eri kuljettajaa on ajanut luokkavoittoon kauden ensimmäisen puoliskon aikana.

Jari Ketomaan seuraava kilpailu on kotoinen MM-osakilpailumme, Neste Oil Ralli, joka koittaa vajaan neljän viikon kuluttua.