Ketomaa kolmantena kaadosta huolimatta

Kuva: Dmack

Jari Ketomaa ehti Australian MM-rallin toisena päivänä kaventaa eron WRC2-luokan kärkikuskiin jo 10,3 sekuntiin, mutta päivän päätteeksi ajetut kaksi yleisöerikoiskoetta muuttivat kärjen asetelmia. Ketomaa menetti hyvän otteensa luokan kärkeen kaadettuaan autonsa EK13:lla.

Mikkeliläisen Ford Fiesta osui ensin heinäpaaliin ja sitten sen takana olleeseen tolppaan:

– Auto tökkäsi uraan, enkä ehtinyt tehdä mitään, kun se ampui jo kohti paalia. Siellä paalin takana oli puutolppa, joka pyöräytti auton ympäri, Ketomaa sadatteli.

Ketomaan auto saatiin käännettyä takaisin pyörilleen järjestysmiesten ja seuraavana tulleen kilpailijaparin tarjoaman avun voimin.

Kilpailun tuomaristo päätti myöhään lauantai-iltana, että Ketomaan autokunta saa 2.46 minuutin aikasakon tuosta tilanteesta, jonka vuoksi erikoiskoe keskeytettiin punaisilla lipuilla.

Voittokamppailua WRC2-luokassa käytiin lauantaina enää vain kolmen kuljettajan kesken, kun muut kilpakumppanit olivat pudonneet jo kauaksi taakse. Niinpä Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström säilyttivät kolmannen sijansa, mutta ero kärkeen kasvoi lähes kolmeksi minuutiksi.

– Ei tässä tilanteessa voi muuta kuin yrittää vain nauttia viimeisestä kisapäivästä. Otetaan ne sarjapisteet talteen, mitä on otettavissa, summasi Ketomaa.

Australian MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.