Ketomaa ilman jarruja yhä kärkikymmenikössä

Jari Ketomaa taisteli Portugalin MM-rallin kolmannen kilpailupäivän viimeiset erikoiskokeet läpi ilman takajarruja.

Citroenin tehdaskuljettaja Mikko Hirvonen kasvatti Portugalin MM-rallin kärjessä jo yli minuutin kaulan toisena ajavaan Ford-kuskiin Mads Östbergiin. Englantilaisen yksityistallin Fordilla kisaava Jari Ketomaa menetti lauantain kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella takajarrunsa, mutta taisteli silti pätkän loppuun ja vielä kaksi seuraavaakin maaliin säilyttäen kymmenennen sijan kokonaiskilpailussa. Ero edellä ajaviin kasvoi kuitenkin jarruttomana lähes kolmeen minuuttiin. Fordin tehdastallin ykkösmies Jari-Matti Latvala löytyy ulosajosta seuranneen aikasakon ja polttoaineen syöttöongelmien rasittamana tulosluettelosta vasta 18. sijalta yli 22 minuuttia kärjestä ja 11 minuuttia Ketomaan takana.

-Ei ole mennyt tämä kisa ihan putkeen. Ensin perjantaina autosta katosivat tehot, kun kone kävi vain kolmella pytyllä ja nyt sitten räjähti jarrulevy. Lisäksi ajokorkeuksien säädöt ovat olleet tietämättäni pielessä, mikä on heikentänyt ratkaisevasti auton ajettavuutta, luetteli Ketomaa pettyneenä.

”PERIKSI EI ANNETA”

-Periksi ei kuitenkaan anneta. Minimitavoite on säilyttää nykyinen sijoitus, mikä takaisi yhden MM-pisteen. Katsotaan, mitä tiimi saa aikaan yön yli, ajohaluja uhkuva Ketomaa puhisi.

Portugalin MM-rallissa on tähän mennessä ajettu 13 erikoiskoetta, kun perjantain kolme viimeistä peruttiin ajoturvallisuutta heikentäneiden sääolosuhteiden takia. Sunnuntaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

Tilanne Portugalin MM-rallissa 13 ajetun erikoiskokeen jälkeen:

1) Mikko Hirvonen, Citroen, 2.59.33,6
2) Mads Östberg, Ford, +1.11,9
3) Jevgeni Novikov, Ford, +1.41,2
4) Nasser Al-Attiyah, Citroen, +6.10,1
5) Petter Solberg, Ford, +6.26,5
6) Martin Prokop, Ford, +6.47,5
7) Dennis Kuipers, Ford, +7.29,8
8) Sebastien Ogier, Skoda, +8.00,2
9) Peter van Merksteijn Jr., NED, Citroen, +8.38,7
10) Jari Ketomaa, Ford, +11.36,7
…..

18) Jari-Matti Latvala, Ford, +22.27,0

– Ketomaa.com-