Ketomaa hakee WRC2-luokan maksimipisteitä

Jari Ketomaa ja Drive Dmack World Rally Team starttaavat torstaina WRC2-luokan ennakkosuosikkeina Jyväskylän Neste Oil Ralliin. Viime vuonna Ketomaa voitti luokkansa näytöstyyliin Suomen MM-osakilpailussa ja sijoittui yleiskilpailussakin mainiosti seitsemänneksi.

 

Mikkeliläisellä on nyt allaan samat Dmackin renkaat ja sama kilpuri, Ford Fiesta R5-malli, joten selkeänä tavoitteena on uusia viimevuotinen luokkavoitto.

 

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström tavoittelevat kaudella 2014 WRC2-luokan maailmanmestaruutta. Tällä hetkellä kaksikko on pistetaulukossa kolmantena.

 

– Täysi pistepotti kotikisasta nostaisi meidät hyviin asemiin loppukautta ajatellen. Varmasti useampi kuljettaja meidän luokassa ajaa kovaa myös näillä teillä, mutta täytyy koittaa hyödyntää se kokemus, joka meillä on verrattuna muihin kärkinimiin, Ketomaa kaavaili.

 

– Ennakkotesteissä kaikki oli reilassa. Sain vielä hieman autoa paremmaksi näille nopeille sorateille erilaisten vaihteiston välitysten ja takajousituksen säätöjen avulla.

 

– Lähtökohdat ovat hyvät. Lähdetään nauttimaan ja ajamaan niin kovaa kuin osataan. Tien pohjat ovat paremmat ja kovemmat kuin viime vuosina, joten hieno kilpailu on edessä, Ketomaa kertoi nuotitusjakson päätteeksi.

 

Neste Oil Rallissa ajetaan yhteensä 26 erikoiskoetta. Kilpailu alkaa torstaina iltapäivällä neljän erikoiskokeen merkeissä.