Ketomaa avasi kakkosena Latvian EM-rallissa

Kuva: ERC Media

Kuva: ERC Media
Kuva: ERC Media

Perjantaina käynnistynyt kolmepäiväinen Latvian EM-ralli alkoi positiivisesti Jari Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin osalta.

Mikkeliläiskaksikko oli nopein aamupäivän aika-ajoerikoiskokeella, jonka jälkeen he valitsivat ensimmäisen ajopaikan illan pimeydessä ajetuille avauspäivän erikoiskokeille.

Lähes kokonaan lumettomilla mutta jäisillä sorateillä ensimmäinen ajopaikka ei kenties ollut se kaikkein paras ajopaikka, mutta Ketomaa ylsi Ford Fiestalla kaikilla kolmella pätkällä aivan pohja-ajan tuntumaan

Viime vuoden SWRC-sarjan maailmanmestari, Peugeotin tehdaskuljettaja Craig Breen oli avauspäivänä 6,4 sekuntia Ketomaata nopeampi.

Irlantilaisen rallin kärkimiehen kannoilla pysyi hyvin myös ranskalainen Francois Delecour, joka starttaa toiseen rallipäivään 12,1 sekunnin päässä kärjestä.

– Pimeällä ajamisessa oli omat haasteensa, mutta näillä nopeilla teillä on erittäin nautinnollista ajaa. Kohtalaisen tyytyväinen olen avauspäivään, jolloin haimme tuntuman kohdalleen autoon ja omaan työskentelyymme. Tämä on ensimmäinen rallimme yhdessä Lindströmin kanssa, Ketomaa selvitti.

– Auto tuntui hieman aliohjaavan näissä olosuhteissa. Lisäksi ohjaustehostimen toiminnan kanssa oli ongelmia, joten se vaihdetaan nyt huollossa. Olen luottavainen meidän vauhtiimme ja DMackin renkaiden iskukykyyn lauantain lenkillä, Ketomaa päätti.

Videokuvaa helikopterista: http://www.fiaerc.com/videogallery/detail/id_event/2/id/38/t/ERC-LATVIA-Amazing-Ketomaa-helicopter-action-in-SS6