Jari Ketomaa tyytyväinen avauspäivään

Jari Ketomaan meno on ollut aika-ajosta alkaen tasaisen varmaa, sillä hän on ollut yhdessä Mika Stenbergin kanssa kymmenes kaikissa tähän asti ajetuissa starteissa. Kuva: Werner F. Schönberger / Sportfotocenter

Jari Ketomaa tyytyväinen avauspäivään:
”OLEMME KEHITTYNEET KAIKILLA OSA-ALUEILLA”

Jari Ketomaa oli tyytyväinen tasaiseen suoritukseensa Suomen MM-rallin ensimmäisenä päivänä. Yksityistallin WRC-Fordilla ajava Ketomaa on kolmen erikoiskokeen jälkeen kymmenentenä reilun puolen minuutin päässä kisaa johtavasta ranskalaisesta Citroen-kuljettajasta Sebastien Loebista.

-Auto, rengas, tiimi ja kuski ovat kaikki kehittyneet selvästi Uuden-Seelannin rallista. Suomen rallia edeltäneet onnistuneet testit näkyvät kaikilla osa-alueilla – eteenpäin on menty selvästi, Jari Ketomaa kiteytti avauspäivän jälkeen.

-Tulemme, mitä pääsemme. Näillä eväillä ei parempaan pysty ilman, että ottaa kohtuuttomia riskejä. Nyt ajo oli kaikin puolin tasaisen varmaa ja olo on luottavainen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin tavoitteena sekä ehjä ralli että nousu tulosluettelossa, totesi Ketomaa.

VAUHTIERO LOEBIIN ALLE SEKUNTI KILOMETRILLÄ

Myös tulokset kertovat tasaisuudesta, sillä Ketomaa on ollut yhdessä kartturinsa Mika Stenbergin kanssa kymmenes sekä eilisessä aika-ajossa että kaikilla torstain kolmella erikoiskokeella. Vauhtiero kisan nopeimpaan kuljettajaan Loebiin on hieman alle sekunti kilometrillä.

Neste Oil Rallin toinen pätkä ajettiin Jyväskylässä kaksinkamppailuina Jokimaan raviradalla. Ketomaa sai vastaansa kauden ensimmäistä MM-ralliaan ajavan Matti Rantasen. Tasoero oli selvä, sillä Ketomaa pesi kilpakumppaninsa kahdsen kilometrin matkalla 2,7 sekunnilla jääden EK:n voittoon kaasutelleesta Norjan Petter Solbergista 2,5 sekunnin päähän.