Jari Ketomaa kuljettajasopimukseen Rallybaron tiimin kanssa

Kuva: Jani Salonen

Kuva: Jani Salonen
Kuva: Jani Salonen

Rallin SM- sarjassa Hyundai i20 R5 autoilla operoiva Rallybaron on solminut kuljettajasopimuksen Jari Ketomaan kanssa. Mikkeliläinen konkarikuljettaja on näin ollen tekemässä paluuta SM- sarjan pariin ja odotukset ovat ymmärrettävästi korkealla. Ketomaan kokemus yhdistettynä Hyundain huippukalustoon tulee olemaan voimakas yhdistelmä. Vaikka ykköskuljettajan viitta tiimin sisällä lasketaan Ketomaan harteille, ei kokenut kilpailija siitä hätkähdä.

– Tiimin tahtotila on korkealla ja toimintaa on rakennettu ammattilaisten varaan, joten se tarjoaa loistavat resurssit yhteistyöhön. Omalta osaltani tuon tiimin käyttöön kokemusta sekä tietotaitoa ja näitä hyödyntämällä käsissä on voittaja-auto. Siitä ei ole epäilystäkään, toteaa Ketomaa sopimuksensa taustoista.

Ketomaan meriittilista on vaikuttava ja sieltä löytyy muun muassa Rallin Suomenmestaruus vuodelta 2009. Tämän lisäksi mies on pitkän uransa aikana nähty niin WRC- kuin R5 autojen ratissa. Tätä kokemusta tullaan hyödyntämään myös Hyundai Motorsport Customer Racingin toimesta, sillä Suomessa Rallybaron toimii asiakaskilpailutoiminnan virallisena yhteistyökumppanina.

Rallybaronin tiimipäällikkö Antti Leinonen katsoo Ketomaan kiinnittämistä tiimin palvelukseen kruununa pitkäjänteiselle työlle.

– Sopimus on merkittävä tekijä toimintamme vahvistamisessa. Olemme olleet nyt vajaan vuoden ajan Hyundain kanssa mukana rallin SM- sarjassa ja kyseinen aika oli opettavaista sanan todellisessa merkityksessä. Oma näkemys kokemuksen tärkeydestä toiminnan kehittämiseksi vahvistui ja katse kääntyi Ketomaan suuntaan. Lopputuloksena syntyi kuljettajasopimus hänen kanssaan. Pidän sitä erittäin merkittävänä koko toimintamme kannalta, koska olemme nyt
panostaneet autojemme parissa työskenteleviin mekaanikoihin erityisen paljon. Vuorovaikutuksessa ammattikuljettajan kanssa tapahtuu varmasti kehitystyötä joka palvelee kokonaisuutta, toteaa Leinonen.

Rallybaron vahvistaa myös kilpa-autoilun ympärillä olevaa toimintaa. Teamin viestinnästä ja markkinoinnista vastaavana toimii jatkossa Hyundain maahantuojalta tehtävään siirtynyt Sami Takaneva. Siirto on merkittävä ja vahvistaa toimintaa tiimin yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

– Tehtäväni on yksiselitteisesti auttaa kuljettajien sekä tiimin tukijoita näkyvyydessä. Tuoda heidät lähemmäksi toimintaa ja samalla hyödyntää molempien potentiaalia, mitä toiminnalla kanssamme voidaan saavuttaa. Perusperiaatteena on, että hyötysuhde tukijoukkojemme kanssa on kahdensuuntaista, toteaa Takaneva tiimin toiminta-ajatuksista.

Kuva: Jani Salonen
Kuva: Jani Salonen

Rallybaron julkaisee kilpailuohjelman Ketomaan kanssa lähiaikoina. Nyt vuorossa on tiivis testirupeama, jonka pohjalta auton kehitystyötä lähdetään rakentamaan. Olennaisena osana tähän liittyy myös DMACK rengasvalmistaja, jonka kanssa mies on tehnyt kehitystyötä useiden vuosien ajan. Rengasvalmistaja panostaa merkittävästi kehitykseen ja projekti tuo suomalaisten käyttöön vielä kuluvalla kaudella käytössä olevan 16″ rallirenkaan, jonka kuviointi on ainutlaatuinen. Panokset ja luottamus Ketomaa-DMACK-Rallybaron kompinaatioon on merkittävä ja menestykseen uskotaan.