Jari Ketomaa kauden parhaaseensa

Jari Ketomaa oli tyytyväinen suoritukseensa MM-rallin Suomen osakilpailussa ja nautti erityisesti runsaslukuisen yleisön tuomasta loistavasta tunnelmasta. Kuva: Werner F. Schönberger / Sportfotocenter.

”Rengasrikko maksoi yhden sijan”
JARI KETOMAA KAUDEN PARHAASEENSA

Jari Ketomaa teki sen, minkä pystyi rallin MM-sarjan Suomen osakilpailussa Neste Oil Rallissa. Päätöspäivän rengasrikko pudotti englantilaisen yksityistallin WRC-Fordilla ajavan Ketomaan sijoitusta pykälällä kahdeksanneksi, mutta tulos oli takaiskusta huolimatta 33-vuotiaan mikkeliläiskuljettajan kauden paras.

-Kokonaisuutena hieno kisa. Neste Oil Ralli on aina upea kokemus, jonka suola on kotiyleisön vahva kannustus, kiitteli Ketomaa runsaslukuista katsojajoukkoa.

NELJÄ MM-PISTETTÄ 2,4 SEKUNNIN TURVIN

-Plussaa oli myös huomata, että koko tiimi kuski mukaan lukien oli kehittynyt selvästi edellisestä Uuden-Seelannin MM-rallista. Miinussarakkeeseen menevät perjantain moottoriongelmat kolmella erikoiskokeella ja käsittämätön rengasrikko rallin neljänneksi viimeisellä pätkällä, analysoi Ketomaa suoritustaan, joka tuotti neljä MM-pistettä.

-Renkaan puhkeaminen ilman, että olisin osunut johonkin kiveen tai vastaavaan, oli todella harmillista. Rengasrikko maksoi siinä vaiheessa yhden sijan, mutta onneksi ei enempää, totesi tyhjentyneellä renkkaalla erikoiskokeen maaliin nilkuttanut Ketomaa, joka piti lopputuloksissa Tsekin Martin Prokopin takanaan niukasti 2,4 sekunnin turvin.

PORTUGALISSA PARAS  SUOMALAINEN

Ketomaan viiden MM-osakilpailun ohjelmasta on nyt takana neljä rallia. Kauden avauksessaan Ruotsissa Ketomaa keskeytti ulosajon jälkimainingeissa.

Portugalin MM-osakilpailussa maalis-huhtikuun vaihteessa Ketomaa ajoi maaliin kymmenentenä. Hän nousi lopulta yhdeksänneksi ja parhaaksi suomalaiseksi, kun Mikko Hirvonen hylättiin kärkipaikalta sääntöjenvastaisten kytkimen ja turbon takia.

Juhannuksena ajetussa Uuden-Seelanni rallissa Ketomaa nousi alun vastoinkäymistensä jälkeen 20. sijalta etappi etapilta kohti kärkikymmenikköä. MM-pistejahti jäi kuitenkin tuolloin yhden sijan päähän, kun tuloksena oli yhdestoista tila.

 

Mad-Croc Driver, Jari Ketomaa finished the Neste Oil WRC Rally to his best result on this years series by reaching 8th overall with 4 World Championship points.