Jari Ketomaa innoissaan Ruotsin rallin kynnyksellä

Ralliautoilija Jari Ketomaa, 32, oli innoissaan perjantaina Premier Parkin radalla Porvoon liepeillä, kun hänelle tarjoutui ensimmäinen tilaisuus päästä kokeilemaan uutta WRC-luokan Ford Fierstaansa, jolla mikkeliläiskuljettaja starttaa ensi viikolla Ruotsin ralliin. Samalla Ketomaa allekirjoitti uuden yhteistyösopimuksen Suomen Fordin kanssa.

-Tässä käy kuumana, vaikka pakkasta on lähes 20 astetta. Auto tuntui juuri niin hyvältä kuin olin kuvitellutkin ja uusi yhteistyökumppani toi tarpeellisen lisän projektiini. Nyt paketti on kaikin puolin kasassa suunniteltuja viittä MM-rallia varten, Ketomaa hehkutti tyytyväisenä.

Rallin MM-sarja alkoi jo kaksi viikkoa sitten legendaarisella Monte Carlon rallilla, mutta Ketomaa ja hänen kartturinaan toimiva Mika Stenberg aloittavat oman kautensa 9.-12. helmikuuta ajettavassa Ruotsin rallissa. Rallikausi sisältää yhteensä 13 MM-osakilpailua, joista Ketomaa ajaa kiinalaisen rengasvalmistajan Dmackin väreissä vähintään viisi englantilaisessa yksityistallin Autotek Motorsportin suojissa.

Ketomaan Ford Fiesta RS WRC tuli perjantaina pikavierailulle Suomeen aamulautalla esittäytymään suomalaismedialle ja Ketomaan kotimaisille yhteistyökumppaneille. Paluu Ruotsiin oli vuorossa jo illalla. Auto on täsmälleen samanlainen kuin tehdastallissa ajavan Jari-Matti Latvalan ajopeli.

-Olen erittäin luottavainen mahdollisuuksiini haastaa tehdaskuljettajat tasapäiseen kisaan, mutta realistina Ruotsista en vielä odota ihmeitä, vaikka lähdenkin heti taistelemaan kärkiajoista. Minulla on vain yksi harjoituspäivä Ruotsissa ennen varsinaista kilpailua, joten tutustumisaika uuteen ajokkiin jää lyhyeksi, Ketomaa selvitti maltillisena autoesittelynsä yhteydessä.

MAHDOLLISUUDET PALKINTOPALLILLE

-Uskon kuitenkin mahdollisuuksiini nousta palkintosijoille kauden aikana ja se luonnollisesti auttaisi päätavoitteeni saavuttamisessa. Pyrin siihen, että näyttöni kaudelta 2012 avaavat minulle ovet tehdassopimukseen seuraavalle kaudelle, Ketomaa summasi kunnianhimoisesti.
Kiinalaisen rengasvalmistajan ja Fordin lisäksi Ketomaan taivalta kohti tavoitetta ovat tasoittamassa yhteistyökumppaneina HJ-AutotaloKolmeksSepaSavuhovi jaHaaja & Arwo Design sekä Premier Parkin ajovalmennus- ja kokouskeskus.

Yrityspartnereiden ohella Ketomaan taustajoukkoihin lukeutuvat myös urheiluliikemies Harry Harkimo ja rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm.

Ruotsin rallin jälkeen Ketomaan ohjelmassa ovat kolme seuraavaa MM-sarjan Euroopan osakilpailua Portugali 29.3.-1.4., ja Kreikka 24.-27.5. sekä Suomen osakilpailu Neste Ralli 2.-5.8. Jyväskylän ympäristössä. Euroopan kisojen väleissä rallisarjaa vierailee Meksikossa, Argentiinassa ja Uudessa-Seelannissa ilman Ketomaata. Suomalaiskuljettajan sopima viides varma koitos on 13.-15.9. ajettava Englannin ralli.

POHJA-AIKA NESTE RALLISSA

-Tavoitteena on päästä ajamaan loppukaudesta vielä lisää kisoja, mutta tässä vaiheessa ei kannata mennä asioiden edelle. Nyt keskityn varmoihin startteihin ja pyrin antamaan niissä näytöt osaamisestani, selvitti Ketomaa, joka tunnetaan rallipiireissä nopeudestaan.

Viime kesänä Ketomaa avasi Neste Rallin ensimmäisen etapin sensaatiomaisesti pohja-ajalla, mutta liika yrittäminen jatkossa kostautui keskeyttämisenä.

-Onneksi nyt on vähintään viisi mahdollisuutta, niin ei tarvitse ottaa liian suuria riskejä yksittäisissä kisoissa, Ketomaa totesi ikään kuin itseään rauhoitellen.

» Katso kuvat lehdistötilaisuudesta
» Katso ”Sneak Peek” video Youtubesta

Aiheesta muualla:
MTV3 – Tältä näyttää Ketomaan WRC-rallitykki

– Ketomaa.com-