Ketomaa tyytyväinen Fordin uuteen Fiesta R5-ralliautoon

Mikkeliläinen Jari Ketomaa on yksi viidestä rallikuljettajasta, joka saa Suomen MM-osakilpailuun Neste Oil Ralliin ajettavakseen uuden Ford Fiesta R5-mallin, joka luokiteltiin kilpailukäyttöön 1. heinäkuuta.

Fordin kansainvälistä rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin toimesta uutukaista on testattu niin soralla kuin asfaltilla, mutta vasta viime viikolla Ketomaa pääsi itse testaamaan autoa huippunopeilla sorateillä

– Fiesta R5 tuntui niin hyvältä, että sain keskittyä vain ajamiseen Uusi kilpuri sopii mainiosti ajotyylilleni. Kenties koskaan en ole ajanut uutta ralliautoa, joka tuntuu perussäädöissään näin valmiilta, Jari Ketomaa jutteli tyytyväisenä.

– Testeissä saimme myös vahvistuksen, että Dmackin uusi sorarengas on jälleen kehittynyt ja se myös kestää riittävän EK-kilometrimäärän. Meillä on hyvin Suomen sorateille soveltuvat kaksi rengasseosta käytettävissä. Rengastehtaiden täytyy ennakkoon ilmoittaa MM-ralleihin kaksi eri rengastyyppiä, joista kuski voi kilpailun aikana valintansa tehdä.

Positiivisen testijakson jäljiltä Ketomaa lähtee hyvillä fiiliksillä kotoiseen MM-ralliin. Nyt alkuviikon nuotitusjaksolla hän on tehnyt tarkkaa työtä yhdessä kartanlukijansa Marko Sallisen kanssa.

– Meillä on Markon kanssa toistaiseksi takana vain yksi yhteinen ralli, jonka voitimme (Mikkelin SM-ralli 2010). Tarkoitus olisi ajaa oman luokan eli WRC2:n voitosta ja yltää myös lähelle WRC-autojen vauhtia, Ketomaa päätti.

Viime vuonna Jari Ketomaa sijoittui Neste Oil Rallissa kahdeksanneksi Fordin WRC-autolla.