Ketomaa toinen WRC2-luokassa Ruotsissa

Kuva: Bruno Keiser

Jari Ketomaa ja Drive Dmack World Rally Team käynnistivät MM-kautensa hyvällä tuloksella kauden ensimmäisessä kilpailussaan Ruotsin MM-rallissa. Ketomaa ajoi rallissa sijalle 12 ja WRC2-luokassa toiseksi.

Jari Ketomaa Ruotsi 2Kamppailu WRC2-luokan voitosta tiivistyi päätöspäivänä lauantaina, kun värikkäiden vaiheiden jälkeen luokan kärjessä vieraili kolme eri kuskia. Lopulta Ketomaa jäi luokkavoittoon kirineestä Viron Karl Kruudasta vain 2,3 sekuntia.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström nousivat kärkeen, kun johdossa ajanut saudi Yazeed Al Rajhi kaatoi autonsa, jatkoi matkaa, mutta mateli hiljaa suomalaisparin edessä kilometrin verran erikoiskokeen lopulla.

– Kilpailun aikana oli toki montakin asiaa ja hidastetta, joissa kului ylimääräisiä sekunteja. Mutta kanssakilpailijan perässä hiljaa ajaminen tietenkin on tosi harmillista. Lopussa renkaat olivat jo niin kuluneet, että kovempaa en päässyt, Ketomaa myönsi.

– Voitto mielessä tähän osakilpailuun startattiin, mutta ajoimme suurimman osan kisamatkasta toisena. Tulos tyydyttää, kun saimme nyt hyvän alun meidän sarjallemme. Kakkossijan MM-pisteet ovat takuulla tärkeät kauden lopussa.

– Iso kiitos tiimilleni suuresta panoksesta ja erityinen hatunnosto kartturilleni Lindströmille, joka sai kisan aikana monta kertaa rauhoitella meikäläistä ongelmien kohdatessa, Ketomaa hymähti.

Ketomaan seuraava MM-ralli koittaa Portugalissa huhtikuun alussa.