Ketomaa avasi vahvasti ja nousi WRC2-luokan johtoon Portugalissa

Kuva: Dmack

Jari Ketomaa nousi perjantaina ajettujen vaativien sorapätkien aikana Portugalin MM-rallissa tavoitteensa mukaisesti WRC2-luokan johtoon ja myös sijalle 11 rallin kokonaiskilpailussa.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - FAFE RALY SPRINT RALLY
Kuva: Dmack

Ford Fiesta R5-autolla kilpaileva Ketomaa kävi ensimmäisen kisapäivän aikana tasaista kamppailua kokeneen qatarilaisen Nasser Al-Attiyahin kanssa, joka on jäänyt seitsemän erikoiskokeen aikana Ketomaalle 4,7 sekuntia. Kolmantena WRC2-luokassa ajava ruotsalainen Pontus Tidemand on jäänyt kärkikaksikosta jo reilun minuutin.

Drive Dmack World Rally Teamin väreissä kilpaileva Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström saivat olla perjantain urakkaansa tyytyväisiä, vaikka pientä aikahukkaa päivän lopulla matkalle osuikin:

– Rengasvalintojen kanssa sai olla tarkkana, kun keli oli aamulla mutainen ja sitten iltapäivällä tie kuivui osittain. Renkaiden ja auton osalta olen tyytyväinen, vaikka pientä ongelmaa oli jarrujen kanssa, Ketomaa kommentoi.

– Ajoin kovaa ja hyvällä rytmillä, enkä suuremmin keskittynyt muiden meidän luokan 20 kuskin aikoihin. Tiedostin, että ei tätä rallia ratkaista perjantaina.

– Illan viimeisellä erikoiskokeella oli tarkoitus hyökätä ja olin väliajoissa melko reilusti muita nopeampi. Edellä ajanut kilpakumppani oli rikkonut etupään ripustuksen ja ajoi hiljaa eikä nähnyt meitä. Kapealla tiellä ei ollut mahdollista ohittaa, joten ajoimme reilut kaksi kilometriä hänen takanaan maaliin.

– Se maksoi ainakin 10 jopa 15 sekuntia. Ilman tuota hässäkkää etumatka olisi suurempi, mutta eipä enää sitä murehdita. Ajollisesti on mennyt oikein hyvin ja olemme kyllä nauttineet hienoista pätkistä , Ketomaa summasi.