Ketomaa hakee Walesista WRC2-voittoa

Kuva: Dmack

Viikonloppuna ajettava Walesin MM-ralli päättää perinteisesti MM-sarjakauden. WRC2-luokassa on vielä panosta rutkasti jäljellä, kun kaikki mitalisijat ovat avoimina.

Jari Ketomaa on MM-pisteissä jaetulla kolmannella sijalla ja WRC2-luokassa vielä viidellä kuljettajalla on mahdollisuudet mitaleille.

Mikkeliläisellä Ketomaalla ja kartanlukija Kaj Lindströmillä on pienet saumat vielä luokan mestaruuteen saakka, mutta se vaatii heiltä ehdottomasti voittoa ja vastaavasti epäonnea qatarilaiselle Nasser Al-Attiyahille.

Ketomaa lähtee Ford Fiesta R5-autolla reitille positiivisin mielin ja voitto tavoitteena.

– Meillä oli oikein onnistunut testi täällä maanantaina ennen nuotitusjakson alkua. Saatiin tehtyä parannuksia autoon niiltä osin, jotka meitä Australiassa vaivasivat. Nyt auto tuntuu erittäinkin hyvälle, Ketomaa kertoili.

– Nuotitusjakso paljasti, että olosuhteet ovat tyypillistä ja vaativaa Walesia. Välillä tosi mutaisia osuuksia ja välillä taas on hyvä pito. Erikoiskokeet ovat hienoja ja ne sopivat meidän Dmack-renkaille.

– Tilanne mestaruuden suhteen ei ole omissa käsissä, mutta tehdään kaikki mitä osataan, ajetaan kovaa ja virheettömästi. Kaikissa kisoissa ollaan oltu mukana voittotaistelussa, joten uskon vauhdin sinne näilläkin teillä riittävän.

Walesin MM-ralli alkaa perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Kolmen päivän aikana ajetaan yhteensä 23 erikoiskoetta.