Ketomaan mestaruushaaveet elävät Walesin rallissa

Kuva: Dmack

Walesin MM-rallin avauspäivänä perjantaina Jari Ketomaa ajoi Ford Fiesta R5-autollaan selvästi karkuun muilta WRC2-luokan kilpakumppaneiltaan.

Jari-Ketomaa-2014_web
Kuva: Dmack

Luokan MM-pisteissä jaetulla kolmannella sijalla oleva mikkeliläinen johtaa nyt WRC2-luokkaa 39,5 sekunnin turvin ennen portugalilaista Bernardo Sousaa. Toisena MM-pistetaulukossa oleva italialainen Lorenzo Bertelli on puolestaan jo reilun minuutin Ketomaan takana.

Kamppailu luokan maailmanmestaruudesta käy kuumana, kun qatarilainen Nasser Al-Attiyah ajaa kahdeksannella sijalla. Jos nämä perjantain jälkeiset sijoitukset säilyisivät, juhlittaisiin suomalaista mestaria.

– Ralli on vielä pitkä ja tilanteet voivat muuttua tästä paljonkin. Tietenkin tunnelmat ovat nyt kohdallaan, koska olen ensimmäistä kertaa tämän kisakauden aikana niskan päällä MM-tittelikamppailussa, totesi neljä kakkossijaa kauden aikana saavuttanut Ketomaa.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström nappasivat heti luokkajohdon haltuunsa, kun he kellottivat neljälle ensimmäiselle pätkälle WRC2-luokan pohja-ajat. Nopein aika syntyi vielä päivän päättäneelle EK8:lle.

– Lähdimme heti aamulla lykkimään reippaasti ja saimme ajettua hyvän eron muihin. Kuutospätkällä ohjaustehostin petti, jolloin sammutin autosta virrat ja se resetoi järjestelmän. Tehostin alkoi jälleen toimia, eikä tuo vika maksanut meille kuin vajaat 10 sekuntia.

– Yritetään edelleen tehdä kaikki niin hyvin kuin osataan ja katsotaan kilpailun edetessä kuinka mestaruuskamppailu kehittyy, Ketomaa huikkasi tyytyväisenä.

Walesin MM-rallin ohjelmassa lauantaina on 9 erikoiskoetta.