Ketomaa varmisti toisella sijallaan Dmackin tiimimestaruuden

Kuva: Dmack

Viimeinen kilpailupäivä Australian MM-rallissa nosti Jari Ketomaan sijoitusta yhdellä pykälällä, mutta toinen sija WRC2-luokasta ei täysin tyydyttänyt luokkavoittoa hakenutta Ketomaata.

Ketomaa_Australia_03_www
Kuva: Dmack

Mikkeliläiselle tämä oli jo peräti viides kakkossija, joten osakilpailuvoitot ovat karttaneet häntä tämän kauden aikana. Rallin yleiskilpailussa hänen sijoituksensa oli 12.

Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin palkintosija riitti kuitenkin varmistamaan jo tässä vaiheessa kautta Drive Dmack World Rally Teamille maailmanmestaruuden.

– Luokkavoittoon olisi ollut aivan mainiot mahdollisuudet, mutta se epäonninen kaato lauantai-iltana maksoi lähes kolme minuuttia ja tällä kertaa se vei voittosaumat. Sitä pettymystä lieventää se, että saimme varmistettua tiimien välisen mestaruuden. Se on merkittävä asia Dmackille, joka tuli mukaan rallin MM-sarjaan vuonna 2011. Hienoa työtä ollaan siis tehty tuoreessa tiimissä ja uusien renkaiden kanssa, Ketomaa kiitteli.

WRC2-luokan voittoon ajoi kokenut qatarilainen Nasser Al-Attiyah Ford Fiestan RRC-mallilla. Ketomaa jäi Ford Fiestan R5-autolla lopulta luokkavoittajalle 1.50,4 minuuttia.

Ketomaa nousi sarjapisteissä jaetulle toiselle sijalle ja vain kolmen MM-pisteen päähän italialaisesta Lorenzo Bertellistä (93-90). Ketomaasta viisi pistettä perässä oleva Al-Attiyah nousi voittonsa ansiosta suosikiksi mestaruustaistelussa, koska hänellä on vielä mahdollisuus kerätä pisteitä kahdesta osakilpailusta Ketomaan ja Bertellin yhtä vastaan.

– Tosi tasaista on pistetaulukossa ja mitä vaan voi vielä tapahtua. Oma tilanne kyllä nyt vähän vaikeutui, kun voittopisteet jäivät saamatta, mutta taistelu jatkuu, lupasi Ketomaa.

Jari Ketomaan sarjaohjelmaan kuuluu vielä Walesin MM-ralli marraskuussa.