Jari Ketomaa taistelee Portugalissa WRC2-luokan kakkosena

Kuva: Dmack

Lauantain ajopäivä Portugalin rallissa oli kaksijakoinen WRC2-luokan MM-osakilpailun voitosta ajaville kärkikuljettajille. Jari Ketomaa starttasi toiseen pitkään kisapäivään luokkajohdossa ja kasvatti etumatkansa parhaimmillaan 17,4 sekuntiin.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - PORTUGAL RALLY
Kuva: Dmack

Mikkeliläinen oli Ford Fiesta R5 -autollaan aamupäivän pätkillä nopeampi kuin Fordin RRC-mallilla kisaava qatarilainen Nasser Al-Attiyah.

Iltapäivällä samat kolme erikoiskoetta ajettiin uudelleen, jolloin osat luokan kärjessä vaihtuivat. Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström menettivät lähes kaiken etumatkastaan ohjaustehostinvikaan iltapäivän ensimmäisellä pätkällä.

– Yhden ison pompun jälkeen huomasin ohjaustehostimen lopettaneen toimintansa. Tiesin mahdollisen korjauskeinon, joka vaati pysähtymistä, auton sammuttamista ja järjestelmän uudelleen käynnistämistä. Hävisin sen vuoksi tuolla pätkällä yli 15 sekuntia, Ketomaa raportoi.

– Sen jälkeen tuli vähän takkiin kahdella seuraavalla pätkällä, joten kilpakumppani pääsi vähän karkuun. Ajollisesti olen suoritukseen tyytyväinen, koska tulin niin kovaa kuin vain pääsin.

– Katsotaan mitä on tehtävissä sunnuntaina kolmella viimeisellä erikoiskokeella, kokonaiskilpailussa sijalla 11 ajava Ketomaa päätti.

Ennen päätöspäivää Nasser Al-Attiyah on 11,2 sekuntia Ketomaata edellä. Kolmantena WRC2-luokassa ajava ruotsalainen Pontus Tidemand on jäänyt kärjestä jo kahden minuutin päähän.