Jari Ketomaa hallitsee WRC2-luokkaa Jyväskylässä

Kuva: Dmack

Suomen MM-rallin toisena kilpailupäivänä perjantaina Jari Ketomaa ajoi riskejä välttäen, mutta siitäkin huolimatta Drive Dmack World Rally Teamin suomalaiskuski kasvatti eroaan muihin WRC2-luokan kilpailijoihin.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström johtavat WRC2-luokkaa 13 erikoiskokeen jälkeen 42 sekunnilla ennen Viron Karl Kruudaa. Kolmantena oleva ranskalainen Sebastien Chardonnet on jo lähes kaksi minuuttia perässä luokkajohtoa pitävästä mikkeliläiskaksikosta, joka on rallin kokonaiskilpailussa sijalla 11.

Ketomaa oli tyytyväinen kisapäivän kulkuun sekä renkaisiinsa ja autoonsa.

– En ottanut mitään riskejä ajamisen tai auton säätöjen kanssa. Tarkoituksena oli vain puolustaa reilun puolen minuutin johtoasemaa, joka onnistuikin varsin hyvin, Ketomaa summasi tyytyväisenä.

– Koko päivän ajan käytettiin järkeä. Pahoissa paikoissa ja kivikoissa ajoin hiljaa ja pyrin kiertämään kivet. Rengasrikkoon ei ole varaa, muuten takaa tullaan ohi.

– Iltapäivän toisella lenkillä ajettavuuden kanssa oli ongelmia, kun takavakaaja petti. Sen jälkeen auto luisteli ja tuntui kuin takavetoiselta. Suurta ressiä en tuosta ottanut, koska tässä johtoasemassa meillä ei ollut pahemmin kiirettä minnekään, Ketomaa päätti.

Neste Oil Ralli jatkuu lauantaina 10 erikoiskokeen merkeissä.