Ketomaa ajaa vaikeuksien jälkeen WRC2-luokan kakkosena

Kuva: Taneli Niinimäki

Suomen MM-osakilpailun Neste Oil Rallin WRC2-luokkaa 15 erikoiskokeen ajan hallinnut Jari Ketomaa kärsi sen jälkeen monista vaikeuksista, jotka hidastivat lauantaina hänen menoaan yhteensä yli neljän minuutin verran

Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin hidasteena olivat kaksi rengasrikkoa ja auton tekniset ongelmat. Mikkeliläiskaksikko on nyt 23 erikoiskokeen jälkeen WRC2-luokassa toisena 2.35,9 minuuttia Viron Karl Kruudasta jääneenä.

Toinen virolaiskuski Ott Tänak on kolmantena Ketomaan tapaan kaksi rengasrikkoa kärsineenä. Hän on Ketomaan takana 21,9 sekunnin päässä.

Ketomaa ehti kasvattaa 42 sekunnin johtoaan lauantain kahdella ensimmäisellä EK:lla viidellä sekunnilla, mutta sen jälkeen epäonni astui peliin:

– Leikkasin hieman liian sisältä yhden mutkan, jossa vasen etupyörä osui kiveen ja osuma leikkasi viillon renkaan kylkeen. Kun pysähdyimme vaihtamaan rengasta, niin siinä hässäkässä tunkki luisti alta, yli kolme minuuttia renkaanvaihdossa menettänyt Ketomaa harmitteli.

– Iltapäivällä meni vielä toinen rengas. Siinä tilanteessa ajoin epätasaisen rytkyn yli täysillä, joka osuma ihmeellisesti tyhjensi renkaan ja väänsi tukivartta. Ajoin tyhjällä renkaalla pätkän maaliin. Sen jälkeen autoon tuli myös teknisiä murheita. Jotain metallista ääntä kuului loppupäivän ajan, eikä peli tuntunut jaksavan kulkea entiseen malliin.

– Tietenkin harmittaa, kun hyvä johtoasema karkasi käsistä. Vaikeuksien keskelläkin pyrin olemaan positiivisena ja nauttia ajamisesta. Vielä on yksi lyhyt kisapäivä edessä ja ne pätkät ovat minulle mieluisia, Ketomaa summasi.

Neste Oil Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta ja maalijuhlallisuudet koittavat klo 15 alkaen.