Ketomaa hyökkäsi WRC2-luokan kärkeen

Suomen MM-osakilpailun Neste Oil Rallin lyhyt avauspäivä torstai kulki vauhdikkaissa merkeissä myös WRC2-luokan kärkikuskien osalta. Jari Ketomaa ajoi luokan johtopaikalle avauspätkällä Lankamaassa, mutta seuraavalla EK:lla mikkeliläisen Drive Dmack -tallikaveri Ott Tänak siirtyi ohi neljän sekunnin turvin.

 

Kolmantena pätkänä ajettiin avaus-EK Lankamaa uudelleen, jolloin tallikavereiden keskinäinen kamppailu kääntyi selvästi Ketomaan eduksi. Ketomaa ajoi jälleen pohjat Ford Fiesta R5:lla ja virolainen Tänak menetti yli neljä minuuttia rengasrikkoon.

 

– Vauhtimme oli alusta saakka aivan hurjalla tasolla, eikä muut saman luokan kuskit pystyneet siihen kyytiin vastaamaan. Harmillista tietysti, että kilpakumppanin kisa meni pilalle epäonnen vuoksi, Ketomaa totesi.

 

– Vedin itsekin sen kolmospätkän urissa aika riskillä ja vanne hajosi, joten vähän oli tuuriakin matkassa. Toisella pätkällä tein alussa pienen virheen ja se maksoi muutaman sekunnin. Muuten oli tosi hyvä ja kovavauhtinen päivä.

 

Jari Ketomaa ja torstaina syntymäpäiväänsä ralliauton kabiinissa viettänyt kartanlukija Kaj Lindström johtavat WRC2-luokkaa avauspäivän jälkeen 35 sekunnilla ennen Viron Karl Kruudaa.

 

Neste Oil Ralli jatkuu perjantaina yhdeksän erikoiskokeen merkeissä.