Ketomaa kolmantena ongelmien hidastamana

Kuva: Dmack

Australian MM-rallin avauspäivänä perjantaina saatiin todistaa kovaa kamppailua myös WRC2-luokassa. Jari Ketomaa ajoi kolme pohja-aikaa, mutta vastaavasti hän menetti monella erikoiskokeella ongelmien vuoksi kallista aikaa.

Alkupätkillä mikkeliläinen oli toisena ja ajoi luokan pohja-ajan EK2:lla. Sen jälkeen hän menetti 20 sekuntia ulosajoon ja vielä iltapäivän lenkillä reilut 20 sekuntia teknisiin ongelmiin.

Perjantaina ajettujen kahdeksan EK:n jälkeen Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström ovat WRC2-luokassa kolmantena ja 23,1 sekuntia saudi Yazeed Al Rajhin takana.

– Murheena on ollut Pop Off  -venttiili, jonka vuoksi turbon ahtopaineiden kanssa oli ongelmia. Moottori ei toiminut normaalisti ja se hankaloitti ajorytmiä. Konetta joutui kierrättämään ihan älyttömästi, että se edes johonkin kulki, Ketomaa raportoi.

– Kolmospätkällä mentiin kunnolla pihalle, kun tehon puutteesta johtuen yritin vähän liikaa. Siinä Eucalyptus-puut vain rytisivät, kun mentiin perä edellä metsään. Oli kyllä tuuria, ettei mitään hajonnut.

– Sitten EK5:lla taas pyörähdettiin ja kuutosella taas se ahtopainevika haittasi älyttömästi. Jos en olisi yrittänyt ihan riskillä, niin ei oltaisi lähelläkään noita pätkäaikoja.

– Toivotaan, että huomenna kaikki toimii. Keli taitaa olla lauantaina sateinen, jolloin uskon meidän Dmack-renkaasta olevan etua. Ne tulevat erikoiskokeet sopivat meille muutenkin paremmin, päätti Ketomaa.

Australian rallissa lauantain ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.