Ketomaa Fordin uutuusautolla Suomen MM-ralliin

Ketomaa_Fiesta R5_DmackJari Ketomaa esiintyy elokuun alussa ajettavassa Suomen MM-osakilpailussa, Neste Oil Rallissa, uuden ralliauton ohjaamossa. Viime vuonna Neste Oil Rallissa kahdeksanneksi Fordin WRC-autolla sijoittunut Ketomaa kilpailee tulevassa kilpailussa Ford Fiesta R5-mallilla, joka luokiteltiin kilpailukäyttöön 1. heinäkuuta.

Mikkeliläisen rallikuljettajan ilmoittajana toimii Dmack-Autotek, jonka takaa paljastuu Ketomaan käyttämä kiinalainen rengasmerkki Dmack sekä ralliauton huollosta vastaava Autotek Motorsport -talli.

Ketomaa ei ole vielä päässyt testaamaan Fiesta R5-mallia, mutta Fordin rallitoimintaa pyörittävä M-Sport on suorittanut uutukaisella testejä kilpailuolosuhteissa niin soralla kuin asfaltillakin.

Tulevassa MM-rallissa Ketomaan kartanlukijana toimii Marko Sallinen. Kaksikolle on luvassa kattava testijakso ennen kotoista MM-rallia.

– Loistava homma, kun pääsen ajamaan kaksi kunnon testipäivää. Ne ovatkin tarpeen, kun kyseessä on uutuusauto, jollaista ei vielä ole päästy näillä huippunopeilla teillä ajamaan, Ketomaa huomautti.

– Auto on ennakkotietojen mukaan nopea, ja aina on mielenkiintoista päästä toimimaan täysin uuden tuotteen kanssa. Uskon, että R5-autolla hätyytellään kilpailussa sijoitusta WRC-autojen sekaan. WRC2-luokan voitosta lähdetään toki ajamaan, mutta eihän se haittaa, jos pystytään kiusaamaan myös WRC-autoja.

– Dmack-renkaat ovat ottaneet huiman kehitysaskeleen viime vuodesta. Ne olivat hyvät jo viime vuonna, mutta Neste Oil Rallissa huomattiin, että sivuttaispito ei ollut sitä mitä halutaan tällaisessa ultranopeassa rallissa. Sittemmin renkaan runkorakenteeseen ja kumiseokseen on tehty muutoksia. Viimeisissä testeissä ajetut vertailuajat todistavat renkaan kehittyneen merkittävästi, Ketomaa päätti.