Ketomaa ajaa toisena WRC2-luokassa Ruotsissa

Jari Ketomaan ja Drive Dmack World Rally Teamin kauden avauskisa Ruotsin MM-ralli käynnistyi pienten ongelmien saattelemana. Mikkeliläinen rallikuljettaja johti torstaina aamupäivällä kahden erikoiskokeen ajan WRC2-luokkaa, mutta päivän päätteeksi Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström saapuivat illan huoltotauolle luokkansa toisena.

Kärjessä ajaa luokkavoittoa puolustava saudi Yazeed Al Rajhi, joka kilpailee Ford Fiesta RRC-versiolla. Ketomaa on Fiesta R5-mallilla luokkajohtajaa perässä 34,1 sekuntia.

Lumiralli on osoittautunut vaativaksi renkaille, jonka lisäksi Ketomaa menetti aikaa teknisen ongelman vuoksi.

– Ohjaustehostin petti EK7:n alussa. Sen jälkeen oli melkoinen tilanne, kun suistuin tieltä. Väänsin raskasta ohjausta ja pidin ojassa kaasua pohjassa. Kilpuri meni jo kahdella pyörällä kyljellään, joten oli kyllä enemmän kuin lähellä, ettei jääty sinne.

– Tuuria oli matkassa, kun selvisimme tilanteesta pienellä aikahukalla. Puolet tuosta erosta kärkeen syntyi juuri siellä viimeisellä pätkällä.

– Renkaiden pidon kanssa meillä on ollut pientä pulmaa, joten en ole kovempia EK-aikoja pystynyt puristamaan. Meillä on jo tiedossa ne seikat, joita lumikelin renkaiden osalta täytyy seuraavana kehittää, Ketomaa myönsi.

Ruotsin MM-ralli jatkuu perjantaina kahdeksan erikoiskokeen myötä.