Tekninen vika pudotti Ketomaata viisi sijaa

Jari Ketomaa sinnittelee Portugalin rallin hurjissa olosuhteissa kärkikymmenikössä.

Portugalin MM-ralli on tarjonnut poikkeuksellisen paljon dramatiikkaa jo kilpailun alkuvaiheessa, kun sekä Citroenin että Fordin ykköskuljettajat ranskalainen Sebastien Loeb ja Jari-Matti Latvala ovat joutuneet keskeyttämään ulosajon seurauksena. Lisäksi kisajärjestäjät peruuttivat perjantai-illan erikoiskokeet poikkeuksellisen kosteiden sääolojen seurauksena.

Seitsemän erikoiskokeen jälkeen Citroen-luljettaja Mikko Hirvosen johtama kärkikolmikko on vajaan kahden ja puolen minuutin karkumatkalla. Seuraavat kahdeksan kuljettajaa mukaan lukien kymmenentenä oleva Jari Ketomaa mahtuvat kolmen minuutin sisälle toisistaan.

-Olipahan päivä. Aivan järkyttävät olosuhteet. Ajamme sumun sijasta pilvessä ja samaan aikaan sataa kaatamalla. Jokien kohdalla vettä tulvii tielle, päivitteli englantilaisen yksityistallin Fordilla kilpaileva Ketomaa.

-Käsitykseni mukaan MM-ralleissa on viimeksi koeteltu ajajia yhtä rankasti yksitoista vuotta sitten juuri täällä Portugalissa, kun Tommi Mäkinen ajoi voittoon.

”EDELLYTYKSET NOUSTA KOHTI KÄRKEÄ”

-Kaiken lisäksi päivän toisella eli kisan kuudennella erikoiskokeella hävisimme kärjelle yli neljä minuuttia, kun kone alkoi käydä vain kolmella sylinterillä. Hyvä että pääsimme mäet ylös. Ongelma jatkui vielä seuraavallakin etapilla, mutta nyt auto on taas kunnossa, kertoi Ketomaa, joka putosi kuudennella pätkällä kokonaiskilpailun viidenneltä sijalta kymmenenneksi.

-Keli jatkuu säätietojen mukaan haastavana myös huomenna, joten tarkkana saa olla, että kärry pysyy tiellä. Uskon kuitenkin, että meillä on edellytykset nousta tulosluettelossa kohti kärkeä, vaikka palkintokoroke onkin jo karannut niin kauas, että se tuskin ajamalla on saavutettavissa, Ketomaa summasi.

Tilanne Portugalin MM-rallissa seitsemän erikoiskokeen jälkeen:

1) Mikko Hirvonen, Citroen, 1.20.01,7

2) Jevgeni Novikov, Ford, +36,3

3) Mads Östberg, Mini, +41,8

4) Patrik Sandell, Mini, +3.07,2

5) Martin Prokop, Ford, +3.25,8

10) Jari Ketomaa, Ford, +5.52,3

– Ketomaa.com-