Sordo kärkee, Hirvonen paras suomalainen – Ketomaalla pito-ongelmia

Rallin MM-sarjaan kuuluvan Ruotsin rallin torstai-iltana Karlstadissa ajettu ensimmäinen erikoiskoe ei ollut suomalaisittain yhtä onnistunut kuin aiemmin päivällä ajettu aika-ajo antoi odottaa. Vain 1,9 kilometrin mittaisen erikoiskokeen nopein oli espanjalainen Mini-kuljettaja Dani Sordo ajalla 1.34,2. Kakkospaikan valtasi hieman yllättäen Norjan Ford-kuski Mads Östberg 0,3 sekunnin erolla Sordoon. Niin ikään Fordilla kilpaileva Viron Ott Tänak oli kolmas 0,6 sekuntia kärjestä.

Aika-ajossa toiseksi tullut Mikko Hirvonen kasutteli Citroenillaan iltahämärissä kuudenneksi puolitoista sekuntia Sordoa hitaampana. Aika-ajon voittanut Jari-Matti Latvala oli Fordin ratissa seuraava jääden seitsemän sekunnin kymmenystä Hirvosesta.

Kolmas WRC-luokan suomalaiskuljettaja, yksityistallissa kauden ensimmäistä ralliaan ajava Jari Ketomaa haki vielä tuntumaa Fordiinsa jääden kärjestä 7,7 sekuntia. Aika-ajossa 13. sijalle yltänyt Ketomaa joutui avauserikoiskokeella tyytymään 27. tilaan.

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari ja Hirvosen ranskalainen tallikaveri Sebastian Loeb jakoi neljännen sijan Latvalan norjalaisen tallitoverin Petter Solbergin kanssa. Kaksikon ero kärkeen oli 1,2 sekuntia.

TAKTINEN VIRHE HIDASTI KETOMAATA

-Tein taktisen virheen, kun en ottanut erikoiskokeelle uusia renkaita, vaan ajoin samoilla kuin aika-ajossa. Uusissa renkaissa olisi ollut parempi pito, mutta ei vauhti silti olisi riittänyt lähellekään kärkisijoja, tunnnusti Ketomaa pettyneenä.

-Nyt pohditaan tiimin kanssa joitakin muutoksia huomiseksi ennen kuin painun nukkumaan. Toivotaan, että keksitään parannuksia, sillä näillä vauhdeilla ei tule muuta kuin paha mieli, totesi Ketomaa lyhyesti.

Ketomaa ajaa Dmackin renkailla. Kiinalainen rengasvalmistaja on myös mikkeliläiskuljettajan pääsponsori. Tallikuljettajat turvautuvat Michelineihin.

Aiheesta muualla:
Tässä järjestyksessä kuskit ajavat Ruotsin rallissa perjantaina (MTV3)

– Ketomaa.com-