Loistavaa vuotta 2012 kaikille!

Olemme päässeet eilen julkaisemaan aivan loistavan ohjelman tälle vuodelle. Se miten tähän päädyttiin ja saatiin aikaiseksi, kerron tuonnempana.

Kilpailullisestihan viime kausi päättyi erittäin hyviin tunnelmiin Kiinassa. Olimme toinen APRC sarjan viimeisessä osakilpailussa Kiinan Longyoussa. Se oli ensimmäinen ehjä ralli viime vuonna. Ralli oli vaikea kuten aina, mutta sain auton omasta mielestä erittäin hyvän tuntuiseksi ajaa ja nautin rallista.

Neste-rallin jälkeen viime vuonna emme valitettavasti päässeet ajamaan yhtään suunnitelluista MM-ralleista. Budjetin kasaaminen oli älyttömän vaikeaa, niin kuin se on aina näissä hommissa. Ajoin kuitenkin Latviassa R4 Mitsubishin testejä, joten ajotuntuma pysyi hyvin yllä.

Olin Espanjan MM-rallissa matkaoppaana yhteistyö kumppanillemme ITW-Construtionille. Neuvottelin siellä useampien tallien kanssa ja kävin myös juttelemassa Dmackin johtajien kanssa heidän tulevaisuudestaan. He olivat valmiit lähtemään tukemaan projektiani MM-Sarjassa pienellä panoksella. Tein kovasti töitä asian eteen , mutta tulokset näyttivät vielä puolitoistaviikkoa sitten hyvin laihoilta. Viime viikon maanantaina Dmackin toimitusjohtaja Dick Cormack soitti, että voisinko ajaa ruotsin rallin heidän renkaillaan ja rahoituksella.

Nopean neuvottelun jälkeen päädyimme ratkaisuun yrittää saada viiden rallin ohjelma aikaiseksi. Kaikki minun aikaisemmat tukijat, jotka ovat jo vuosia minua tukeneet sanoivat kyllä hankkeelle. Minulta puuttui vielä kuitenkin leijonan osa budjetista. Hjalliksen olen tuntenut jo useamman vuoden ajan ja hän on ollut hyvin tietoinen tilanteestani jo pitkään. Sieltä suunnalta tuli sitten viimeinen silaus projektille joten saatiin paketti kasaan.

Nyt on paras mahdollinen tilanne, mitä olen jo pitkään toivonut että paketti on kasassa ennen kuin ensimmäistä rallia on ajettu. Tätä ei ikinä ennen ole minun uralla tapahtunut. Siitä suuri kiitos tässä vaiheessa jo tietenkin kaikille kumppaneille joita mukana on. Nyt on töiden aika. Minulla on ollut todella hyvä kuntotreenisyksy takana ja olen myös fyysisesti paljon paremmassa kunnossa kuin ikinä. Nyt tosin tuli pieni tauko, koska korjasin yhtä autoa kaksi päivää niin huonossa asennossa, että selkä meni ihan jumiin. Nyt se onneksi alkaa helpottamaan.

Nyt järjestellään viimeiset asiat kuntoon ja lähdetään ruotsin ralliin nauttimaan yhdestä kauden parhaasta rallista.

Hyvää tammikuuta

Jari